Parteneri Europeni

Programul Operational sectorial dezvoltarea resurselor umane 2007-2013
Investeste in oameni!
Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013
Promovarea mestesugurilor traditionale

Expozitia viitorilor mesteri populari

BUCURESTI - 25 septembrie 2012

Comunicat tip General in Social

Cele mai reusite obiecte traditionale realizate de beneficiarii proiectului european “Promovarea mestesugurilor traditionale pentru a facilita trecerea de la agricultura de subzistenta la ocuparea in activitati non-agricole in mediul rural” au putut fi deja admirate si chiar cumparate in Bucuresti.

Expozitie

Expozitie

Expozitia a fost organizata de Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei la sfarsitul lunii august, in Sala Acvariu a Muzeului Taranului Roman. Cei care au calcat pragul acestei expozitii au avut ocazia sa vada primele obiecte traditionale de artizanat realizate de o parte din cele 400 de persoane din judetele Arges, Valcea, Sibiu si Botosani care au beneficiat de acest proiect european, cofinanțat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Icoane pe sticlă, vase din ceramica de diferite dimensiuni, obiecte din lemn cu diferite intrebuintari şi impletituri din rachita, toate au fost create in urma cursurilor de pictura pe sticla, ceramica, impletituri rachita si tamplarie artizanala organizate in ultimii doi ani, in cele patru zone ale tarii.  La fiecare obiect, viitorii mesteri populari ai tarii au lucrat ore bune si au investestit multa pasiune si imaginatie.

In cadrul expozitiei a fost prezent si mesterul popular Jorj Dumitriu, in calitate de formator in cadrul acestui proiect european, dar si expozant. Acesta si-a prezentat o serie de lucrari realizate in atelierul sau din Bucuresti si a oferit informatii suplimentare celor care au vizitat expozitia.

La Muzeul Taranului Roman din Bucuresti au participat persoane din mediul rural din Moldova, Muntenia, Oltenia si Ardeal, care au ales sa-si transforme pasiunea pentru traditiile si mestesugurile autentice romanesti intr-o sursa de venit, pentru ei si familiile lor.

 

Persoana de contact:

Trisi Nicoleta Cristea

Manager proiect

Fundatia Dan Voiculescu

pentru Dezvoltarea Romaniei

mobil phone + 40744.585.645

e-mail: trisi.cristea@fundatiadanvoiculescu.ro

 

Despre Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei

Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei