Inscrieri la concursul de dezbateri si oratorie pentru tineri - Dezbate Romania, editia a III-a

BUCURESTI - 26 octombrie 2011

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, ONG

Au inceput inscrierile la cea de-a treia editie a concursului de dezbateri si oratorie “Dezbate Romania”, organizat de Fundatia Dan Voiculescu si Societatea Civila pentru Educatie si Informatizare. La concurs pot participa studenti din intreg mediul universitar. Inscrierile se fac online, pe www.fundatiadanvoiculescu.ro, pana pe 31 octombrie 2011.

Inscrieri la concursul de dezbateri si oratorie pentru tineri - Dezbate Romania, editia a III-a

Concursul “Dezbate Romania” incurajeaza gandirea critica, capacitatea de argumentare si cultura dezbaterii in randul studentilor. Plecand de la situatii din viata de zi cu zi, de la probleme care vizeaza in special tinerii, dezbaterile din cadrul acestui concurs sustin cultura dialogului.

Aflat la cea de-a treia editie,“Dezbate Romania” promoveaza dezbaterile dinamice, intr-un cadru non-formal, unde argumentele clare sunt imbinate cu un discurs convingator. Accentul pus pe modul de sustinere al argumentelor, pe spontaneitate si pe creativitate, ofera participantilor posibilitatea de a-si dezvolta propriul stil in arta dezbaterilor.

Pe parcursul lunii noiembrie si decembrie 2011, in urma unei preselectii, cele mai bune opt echipe din randul celor inscrise in concurs vor intra in aceasta competitie a argumentelor. Astfel, timp de sase saptamani, tinerii se vor intrece in argumente in sprijinul sau impotriva a diferite ipoteze, motiuni propuse de catre organizatori.

Asemanator editiilor precedente, juriul concursului va avea un rol dublu. Specialisti in comunicare, diferite personalitati ale lumii academice sau cunoscuti formatori de opinie, prezenti la fiecare dezbatere in calitate de membri ai juriului, vor avea sarcina de a evalua prestatia participantilor la concurs. Tot juriului are si rolul de a ghida dezbaterea, astfel incat sa ofere noi perspective asupra argumentarii, urmarind testarea capacitatii de adaptare a concurentilor si spontaneitatea acestora.

La final, echipa cu cele mai bune argumente va fi rasplatita cu un premiu in valoare de 1.000 de euro. In cadrul concursului vor mai fi premiate: cel mai bun discurs al fiecarei dezbateri si cea mai populara echipa.

Perioada de inscrieri pentru cea de-a treia editie “Dezbate Romania” se incheie pe 31 octombrie. Pentru a participa la selectia pentru concurs, studentii vor forma echipe din patru membri si vor completa online formularul de concurs disponibil pewww.fundatiadanvoiculescu.ro.

Despre Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei

Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-dan-voiculescu-pentru-dezvoltarea-romaniei/inscrieri-la-concursul-de-dezbateri-si-oratorie-pentru-tineri-dezbate-romania-editia-a-iii-a