Parteneri Europeni

Programul Operational sectorial dezvoltarea resurselor umane 2007-2013
Investeste in oameni!
Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013
Promovarea mestesugurilor traditionale

S-a incheiat proiectul european derulat de Fundatia Dan Voiculescu

BUCURESTI - 11 octombrie 2012

Comunicat tip General in Social

La sfarsitul lunii august s-au incheiat activitatile din cadrul proiectului european “Promovarea meștesugurilor tradiționale pentru a facilita trecerea de la agricultura de subzistență la ocuparea în activități non-agricole în mediul rural”, cofinanțat de Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 5 – Promovarea măsurilor active de promovare, Domeniul major de intervenție 5.2. Proiectul a fost derulat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României in perioada 01.06.2010 – 31.08.2012.

In cadrul acestui proiect european, 400 de locuitori din mediul rural, femei si barbati de varste diferite, a caror singura sursa de venit o reprezinta agricultura de subzistenta, au fost instruiti in patru meserii cu caracter traditional: impletituri rachita, modelare ceramica, tamplarie artizanala si pictura icoane pe sticla. Complementar, ei au beneficiat de cursuri de tehnologia informatiilor si antreprenoriat, menite sa-i invete sa-si valorifice munca.

Beneficiarii acestui proiect provin din judetele Valcea, Sibiu, Argeş şi Botoşani, nu au nicio sursa de venit si sunt atasati de traditiile autentice romanesti.  Prin intermediul cursurilor, prezentarilor si  celorlalte activitati organizate de Fundatia Dan Voiculescu pe parcursul celor doi ani, obiectivul principal al proiectului reprezentat de facilitarea accesului la piata muncii a acestor persoane ocupate in principal în agricultura de subzistentã, a fost atins.

Mai mult, toti indicatorii prognozati la inceputul proiectului au fost realizati. Astfel, 120 de persoane au fost formate si certificate, in functie de interes si nivelul de studii, in domeniul antreprenoriatului si a tehnologiei informatiilor, peste 1000 de persoane au participat la campaniile de informare derulate de organizatorii acestui proiect si au fost create 4 centre de promovare a mestesugurilor traditionale.

Persoana de contact:

Trisi Nicoleta Cristea

Manager proiect

Fundatia Dan Voiculescu

pentru Dezvoltarea Romaniei

mobil phone + 40744.585.645

e-mail:  trisi.cristea@fundatiadanvoiculescu.ro

Despre Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei

Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei