Fii si tu Mos Craciun!

Bacau - 4 decembrie 2006

Comunicat tip General in ONG

Fundatia de Sprijin Comunitar organizeaza in luna decembrie, in parteneriat cu cele mai importante restaurante din Bacau, campania “Fii si tu Mos Craciun” o campanie de colectare de fonduri destinate sprijinirii a 70 de familii defavorizate din judet.

Fundatia de Sprijin Comunitar organizeaza in luna decembrie, in parteneriat cu cele mai importante restaurante din Bacau, campania “Fii si tu Mos Craciun” o campanie de colectare de fonduri destinate sprijinirii a 70 de familii defavorizate din judet. Campania se adreseaza clientilor acestor restaurante, care vor primi in nota de plata cate un fluturas cu mesajul “Fii si tu Mos Craciun!”, avand posibilitatea sa doneze bani in cutiile FSC amplasate in incinta localurilor. In felul acesta, clientii vor putea oferi, intr-un mod simplu si discret, o sansa familiilor sarace, pentru ca, de Craciun, si acestea sa aiba parte de o masa decenta. In paralel, copii proveniti din familiile vizate vor fi incurajati sa trimita pe adresa FSC scrisori cu dorintele lor catre Mos Craciun, pe care vom incerca sa le indeplinim cu banii stransi in cadrul campanie dar si de la ceilalti sponsori. Acestia vor primi in original scrisorile si vor putea achizitiona chiar ei cadourile dorite de copii. Ulterior, in preajma sarbatorii Nasterii Domnului, va fi organizata o caravana care il va ajuta pe Mosu’ sa ajunga in casele acestor copii pentru a aduce cadourile si bucuria mult asteptate.
Multumim celor patru restaurante care ni s-au alaturat pana acum in campanie: Restaurantul Amarante, Restaurantul Latin, Restaurantul Corso si Restaurantul Forest Moldova. Ii invitam pe toti bacauanii sa devina clienti ai acestor restaurante. Pe langa faptul ca se vor putea bucura impreuna cu prietenii sau familia de o masa excelenta, vor avea si sansa de a face o fapta buna de Craciun.
Partenerii media ai campaniei sunt: Desteptarea, Observatorul de Bacau, Monitorul de Bacau, Ziarul de Bacau

Despre Fundatia de Sprijin Comunitar

Fundatia de Sprijin Comunitar este o organizatie neguvernamentala, cu statut de utilitate publica, apolitica si nonprofit, fara caracter religios, inregistrata in iunie 1997. Prin programele noastre adresate copiilor, batranilor sau comunitatilor rurale am ajutat de la infiintare peste 25.000 persoane aflate in situatii de marginalizare si risc social.
Misiunea noastra este:
- sprijinirea grupurilor dezavantajate ale comunitatii, prin programe medicale, sociale si educationale;
- sprijinirea dezvoltarii comunitatilor locale;
- incurajarea parteneriatului dintre sectorul neguvernamental, administratia publica, la nivel local si regional si sectorul privat
Acreditata prin acordarea statutului de Organizatie de Utilitate Publica prin hotararea de guvern nr 388 din 5 mai 2005, F.S.C, are la ora actuala un numar de 70 de angajati, peste 200 de voluntari, 11500 de beneficiari, un centru comunitar pentru copii si unul pentru varstnici. F.S.C. este sustinuta in proportie de 70% din fonduri externe (U.K.,SUA, Franta, Uniunea Europeana).
Ionut Chirita, coordonator campanie
e-mail: departamentpr@fsc.ro
departamentpr@fsc.ro