Ceremonie de inaugurare la Centrul Reformat din Timisoara

Organizator: Centrul Reformat Timişoara

Sâmbătă, 28 iunie de la ora 11:00  va avea loc ceremonia de inaugurare a Corpului Ecumenic din cadrul Centrului Reformat Timişoara de pe Spl. Morarilor nr. 1b.

Construcţia acestui corp a fost efectuată în cadrul Proiectul Rute ecumenice în județele Timiș și Csongrad, care este implementat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 (www.huro-cbc.eu) și este finanțat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regională, completat de co-finanțarea națională a celor două state membre participante în program, Ungaria și România. Obiectivul general al Programului este de apropia actori economici, persoane și comunități, cu scopul de a exploata mai eficient oportunitățile oferite de dezvoltarea comună a zonei de frontieră.

În cadrul acestui proiect alături de cei trei parteneri din Ungaria (Parcul Naţional Memorial din Ópusztaszer, Dieceza Szeged-Csanád și Primăria oraşului Mórahalom), participă și Centrul Reformat din Timișoara. Prin intermediul finanțării obținute, în valoare de 486 807 euro, Biserica Reformată a finalizat Corpul Ecumenic  a Centrului, parte a ansamblului arhitectural conceput de către renumitul arhitect Imre Makovecz şi a organizat conferințe, expoziții, rute turistice respectiv a publicat broșuri turistice și ziare religioase.

Confirmare pana la data: 28 iunie 2014

Participare: Intrare libera

Sponsori eveniment:
Parteneri eveniment:
Parteneri media eveniment: