“Experienta Eminescu"- La Fundatia Dignitas, un exercitiu de creatie colectiva cu acad. Dumitru Vatamaniuc si Ion Caramitru

BUCURESTI - 14 ianuarie 2014

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, ONG

Marți, 14 ianuarie 2014, ora 19:00, la sediul din str. Anton Pann nr. 21, Fundația Dignitas va oferi bucureștenilor o experiență inedită, cu ocazia aniversării lui Mihai Eminescu . Într-o întâlnire de top, academicianul Dumitru Vatamaniuc , cel mai mare eminescolog în viață și renumitul actor Ion Caramitru ne vor provoca la un exercițiu de creație colectivă: “Experiența Eminescu – o abordare neconvențională.”

Sediul Fundatiei Dignitas

Sediul Fundatiei Dignitas

 "Fara indoiala, exista talente individuale, dar ele trebuie sa intre cu radacinile in pamantul si modul de a fi al poporului lor, pentru a produce ceva permanent."  

Mihai Eminescu

60 de studenți, elevi , profesori, autori de manuale școlare și de programe de studiu, reprezentanți ai vieții artistice și literare, jurnaliști, istorici, membri și prieteni apropiați ai fundației, își vor impărtăși experiența proprie la intalnirea cu opera știută sau mai puțin cunoscută a poetului, ziaristului, gânditorului Eminescu.

Dezbaterea se dorește un act de educație non-formală, prin care să îl  recunoaștem pe Eminescu, nu doar ca autor studiat în manualele școlare, ci  ca parte din noi înșine, îmbogățindu-i astfel semnificația în conștiința națională.

În a doua parte a serii,  Ion Caramitru și clarinetistul Aurelian- Octav Popa ne vor fi ghizi spirituali, într-un spectacol de mare ținută, un colaj din versuri cunoscute și din manuscrisele de poezie, proză şi filosofie ale lui Mihai Eminescu.

În cadrul manifestării, va fi prezentat programul Fundației Dignitas de susținere a tinerilor cu potențial deosebit. Ne alaturăm astfel credinței poetului iubitor de țară "...misiunea oamenilor ce vor din adâncul lor binele ţării e creşterea morală a generaţiunii tinere şi a generaţiunii ce va veni".

Detalii:https://www.facebook.com/dignitasfoundation

Parteneri media: The Money Channel, Economistul, Radio Romania Cultural

 

Despre Fundatia DIGNITAS

Fundaţia DIGNITAS susţine şi iniţiază proiecte de educaţie alternativă pentru toate nivelurile de pregatire, proiecte de cercetare in domenii de top, proiecte sociale pentru grupuri vulnerabile, evenimente de networking pentru decidenţi şi lideri de opinie din toate segmentele sociale, proiecte culturale şi proiecte de dezvoltare personală destinate oamenilor cu înalt potenţial creativ.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-dignitas/experienta-eminescu-la-fundatia-dignitas-un-exercitiu-de-creatie-colectiva-cu-acad-dumitru-vatamaniuc-si-ion-caramitru