Expozitie "Tu esti normal?"

BUCURESTI - 2 aprilie 2004

Comunicat tip General in ONG

Rata şomajului în România a ajuns la 7,7% în 2003, conform statisticilor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţelor de Muncă. Datele oficiale existente în România arată că din numărul total al persoanelor cu dizabilităţi - care reprezintă 10% din populaţie - numai 2,93% au loc de muncă.

Fundaţia Estuar, de mai bine de 10 ani, oferă persoanelor cu probleme de sănătate mintală, locuinţe protejate, centre sociale, locuri de muncă protejate, ateliere lucrative. Aici, adulţii cu probleme de sănătate mintală pot dezvolta abilităţi de muncă care le pot maximiza şansele în accesarea pieţei de muncă.

În Săptămâna Mare, vă invităm să participaţi la expoziţia ce va avea loc în data de 7 aprilie 2004 la Muzeul Satului, Sos. Kiseleff 28-30
care se va deschide cu o conferinţă de presă la orele 11:00.

În cadrul expoziţiei sunt expuse o parte din cele mai frumoase obiecte realizate de către persoanele cu probleme de sănătate mintală în atelierele lucrative ale Fundaţiei Estuar. Am putut realiza aceasta datorită a două proiecte:

·„Tu eşti normal?” proiect naţional finanţat prin programul Phare Societate Civilă 2001 – Componenta ACCESS Social, prin care se urmăreşte dezvoltarea abilităţilor de muncă, creşterea gradului de autonomie a persoanelor cu probleme de sănătate mintală din Bucureşti, Botoşani, Cluj, Constanţa şi Ploieşti, prin activităţi lucrative şi ocupaţionale, pe lângă consolidarea reţelei naţionale de Centre Sociale, şi
·„Se poate” proiect local finanţat prin programul Phare 2000 Coeziune Economică şi Socială, prin care se urmăreşte instruirea în tâmplărie de către instructori specializaţi a persoanelor cu probleme de sănătate mintală pentru facilitarea includerii sociale a acestora în comunitatea Bucureşti. Prin acest proiect Fundaţia Estuar urmăreşte crearea unui model de generare de venituri care să promoveze locurile de muncă protejate.

Veţi beneficia, de asemenea, de informaţii privind starea sănătăţii mintale în România şi Europa, problematica angajării persoanelor cu dizabilităţi, informaţii şi rezultate ale proiectelor implementate de organizaţie.

Despre Fundatia Estuar

Vă vor sta la dispoziţie pentru a vă răspunde întrebărilor dumneavoastră beneficiari, reprezentanţi ai Fundaţiei, voluntari, psihiatri, alţi specialişti. Conferinta de presă va fi încheiată cu trataţii şi surprize pascale.
Pentru informaţii suplimentare vă stăm la dispoziţie la telefon/fax 332 29 10, persoană de contact: Mihaela Mohorea, Director Relatii Publice.
estuar@dnt.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-estuar/expozitie-tu-esti-normal