Gesturi de suflet

BUCURESTI - 9 octombrie 2006

Comunicat tip General in Social

Fundatia Estuar si Directia Generala de Asistenta Social si Protectia Copilului sector 6 sarbatoresc Ziua Mondiala a Sanatatii Mintale, 10 octombrie, printr-o GALA A GESTURILOR DE SUFLET.

Anul acesta accentul celebrării Zilei Mondiale a Sănătăţii Mintale va cădea pe conştientizarea populaţiei asupra riscurilor privind înmulţirea cazurilor de persoane care suferă de boli psihice şi asupra creşterii numărului de cazuri de suicid. Pe lângă îngrijorarea globală asupra acestei problematici şi preocuparea privind reducerea acestor riscuri se adaugă şi noua faţetă a problemei în România. Astăzi suntem asaltaţi de un nou ritm al vieţii, de un val crescând de plecări în străinătate pentru a munci în condiţii mai mult sau mai puţin confortabile, copii cu părinţi inexistenţi, o Românie în continuă schimbare, acum poate cu un coeficient crescut de stres şi datorită integrării în Uniunea Europeană.
Fundaţia Estuar împreună cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 6 vă provoacă la o temă privind riscurile şi soluţiile româneşti în sănătate mintală, ce înseamnă gesturi de suflet în sănătate mintală şi alte subiecte ce sunt sau pot deveni fierbinţi … pentru sănătatea noastră.

Pentru a afla mai multe informaţii despre SĂNĂTATE MINTALĂ şi ce înseamnă GESTURI DE SUFLET, vă invităm la

CONFERINŢA DE PRESĂ
care va avea loc la sediul
Primariei Sector 6
Adresa: Calea Plevnei nr. 147-149
Marţi, 10 octombrie 2006, orele 11:00

Acest eveniment punctează atât finalizarea a două proiecte ale Fundaţiei Estuar “Locul meu e lângă voi!” şi „Investiţie pentru calitate”, proiecte finanţate de UNIUNEA EUROPEANĂ, în cadrul Programului Phare 2003, Consolidarea Societăţii Civile în România, cât şi parteneriatele public privat realizate în decursul anului 2006.

Vă vor sta la dispoziţie din partea Fundaţiei Estuar, Dl. Dr. Cristian Andrei, din partea Primariei Sectorului 6, Dl. Primar Cristian Poteraş, şi din partea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 6 Bucureşti, D-na Director Executiv Adjunct Gabriela Schmutzer.

Despre Fundatia Estuar

Fundaţia Estuar are o activitate de 13 ani în domeniu sănătăţii mintale fiind una dintre primele organizaţii care a oferit şi oferă servicii de zi şi locative persoanelor cu probleme de sănătate mintală, organizaţia având o reţea de centre sociale în Bucureşti (sectoarele 1 şi 6), Botoşani, Cluj, Constanţa şi Ploieşti. Din 1993 de când şi-a început activitatea, a oferit servicii unui număr de aproximativ 3000 de persoane cu probleme de sănătate mintală, primind aproximativ 61.000 de vizite în centrele sale.
Tel/fax: 021 332 29 10, e-mail: mihaela.mohorea@estuar.org, persoană de contact: Mihaela Mohorea sau Mihaela Drăgoi la telefon: 021 3176311, int. 22, Fax: 021 3176314, e-mail: dgaspc6@yahoo.com.
estuar@dnt.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-estuar/gesturi-de-suflet