O eticheta in minus

BUCURESTI - 2 noiembrie 2005

Comunicat tip General in Social

Fundaţia Estuar a desfăşurat în perioada noiembrie 2004 – noiembrie 2005 proiectul «Priveşte-mă, nu sunt o etichetă!», proiect finanţat de către UNIUNEA EUROPEANA prin programul Phare de micro-proiecte - Fondul Europa.

Obiectivele acestui proiect au fost atragerea elevilor de liceu şi a studenţilor în programe de promovare a informaţiei europene, a sănătăţii mintale, instruirea profesorilor şi consilierilor şcolari pe teme europene de sănătate mintală, gestionarea comportamentelor dificile şi a exceselor în rândul adolescenţilor şi tinerilor. Fundaţia Estuar este un multiplicator de informaţie europeană adaptând mesajele într-un limbaj simplu şi atrăgător pentru adolescenţi şi tineri.

Vă invităm să participaţi la CONFERINŢA DE PRESĂ din data de 3 noiembrie 2005, ora 11:00, Liceul de muzică Dinu Lipati (Str. Cpt. Gheorghe Preotescu, nr. 7),
sala de festivităţi.

Programul acestui eveniment va cuprinde următoarele puncte:

ØTeatru forum cu piesa „Aş putea fi chiar eu” prezentată de adulţi cu probleme de sănătate mintală, beneficiari ai Fundaţiei Estuar
ØExperienţa proiectului prezentată de un profesor şi un licean
ØPremierea câştigătorilor concursului „Eticheta: Europa”, concurs ce a avut loc în cadrul proiectului în perioada august – septembrie şi în care au fost prezentate lucrări care să reprezinte principiilor şi valorile europene în sănătate mintală

Invitaţii vor fi reprezentanţi ai Fundaţiei Estuar, directorii şcolilor din Bucureşti care au beneficiat de informare, reprezentanţi ai finanţatorului proiectului, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi Casei Corpului Didactic, reprezentanţi ai instituţiilor gazdă: Primăria Sectorului 4 şi Liceul de muzică „Dinu Lipati”, organizaţii neguvernamentale cu activitate de informare în şcoli, câştigători ai concursului, adulţi cu probleme de sănătate mintală care au participat la acţiunea de informare în şcoli, etc.

Despre Fundatia Estuar

Fundaţia Estuar are o activitate de 12 ani în domeniu sănătăţii mintale fiind una dintre primele organizaţii care a oferit şi oferă servicii de zi şi locative persoanelor cu probleme de sănătate mintală, organizaţia având o reţea de centre sociale în Bucureşti (sectoarele 1 şi 6), Botoşani, Cluj, Constanţa şi Ploieşti. Din 1993 de când şi-a început activitatea, a oferit servicii unui număr de 3150 de persoane cu probleme de sănătate mintală, primind aproximativ 61.000 de vizite în centrele sale, în condiţiile în care Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap înregistrează un număr de 167.393 de persoane cu dizabilităţi mintale şi neuropsihice neinstituţionalizate şi instituţionalizate (conform Raportului de date statistice Trimestrul II 2005 al ANPH).
Pentru orice informaţii suplimentare, vă stăm la dispoziţie la tel.: 021 – 332 17 71, fax: 021 – 332 29 10, e-mail : estuar@dnt.ro, persoană de contact: Mihaela Mohorea.
estuar@dnt.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-estuar/o-eticheta-in-minus