Premiile Superscrieri 2012 – o noua sansa pentru jurnalismul narativ

Locul desfasurarii: Bucuresti

Organizator: Fundatia Friends For Friends

Premiile Superscrieri 2012 – o noua sansa pentru jurnalismul narativ

Bucuresti, 04.07.2012. Fundatia Friends For Friends anunta lansarea celei de-a doua editii a Premiilor Superscrieri – non-fictiuni care schimba lumea.

Premiile Superscrieri reprezinta o competiție care promoveaza jurnalismul narativ si scriitura creativa despre oameni, evenimente si momente reale si care isi propune ca in cativa ani sa capete in Romania aceeasi importanta pe care o au premiile Pulitzer in America.

Juriul Superscrieri va fi format din noua profesionisti cu experienta in jurnalism si comunicare, dintre care opt au confirmat deja participarea: Vlad Mixich – presedintele juriului, Alexandra Badiciou Matei, Costi Rogozanu, Larisa Ghitulescu, Lidia Bodea, Mihnea Maruta, Petrisor Obae, Teodor Tita si Vlad Petreanu.

Pe langa eseu, reportaj, opinie si portret, anul acesta s-a introdus o noua categorie de concurs : multimedia. Oricine stie sa scrie povesti creative despre realitate se poate inscrie pana la data de 30 septembrie 2012, exclusiv pe baza unui formular online de pe site-ul www.ffff.ro.

Pentru fiecare categorie de concurs se vor acorda cate trei premii, dintre care premiul I va consta in 500 de euro. Pe langa acestea se va acorda si Superscrierea anului – Premiul Romanian Business Leaders, in valoare de 1000 de euro. Printre sponsorii si sustinatorii concursului de anul acesta se afla RBL – Romanian Business Leaders, Tea ForteVellant, Okian, Publica, revistele Tataia, Decat o Revista si The institute.

Prima editie a Premiilor Superscrieri a fost lansata in iunie 2011 si a incheiat inscrierile totalizand un numar de 213 participanti si 346 de materiale.

Pentru mai multe detalii despre Premiile Superscrieri, explorati http://ffff.ro/superscrieri/.

 

#Despre Fundația Friends for Friends

Fundația Friends for Friends (FFFF) susține creativitatea practica. Dintre cele mai cunoscute proiecte FFFF: expoziția Ciorne 1.0 (in curand se lanseaza si Ciorne 2.0) - colecție de oameni si idei in devenire, Biblioteca FFFF - peste 1400 de carți utile profesionistilor implicați in industrii creative, Creative Fitness Studio – program de antrenare si dezvoltare a creativitații, evenimentele de la Caffffe Creativa si, nu in ultimul rand, Premiile Superscrieri.

Confirmare pana la data: 24 iulie 2012

Participare: Intrare libera