Violonistul Alexandru Tomescu şi pianistul Horia Mihail concertează marţi, 17 noiembrie, orele 19.00, la Sala Auditorium a Muzeului National de Artă al României.

BUCURESTI - 12 noiembrie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Violonistul Alexandru Tomescu şi pianistul Horia Mihail concertează marţi, 17 noiembrie, orele 19.00, la Sala Auditorium a Muzeului National de Artă al României.

Recitalul este organizat de Centrul Cultural Genesis, un organism dedicat identificării convergenţelor de valoare din sistemul educaţional actual şi care interpretează folosirea frumosului ca pe un mijloc necesar formării unor caractere complexe.
Cu o carieră impresionantă, ce se întinde pe 4 continente şi in peste 30 de ţări, Alexandru Tomescu este liderul tinerei generaţii de violonişti româneşti.
Tânărul artist foloseşte în recital celebra vioară Stradivarius Elder-Voicu din 1702, instrument de o inestimabilă valoare, ce face parte din Patrimoniul Naţional al României. Vioara Stradivarius a intrat în posesia lui Alexandru Tomescu pe 23 noiembrie 2008, fiind câştigată în urma unui concurs organizat în cadrul Festivalului Internaţional “George Enescu” de Ministerul Culturii. Arcuşul său ne-a dezvăluit o varietate fără sfârşit de nuanţe şi un ton de o miraculoasă puritate.
Programul evenimentului adresat atât copiilor, cât şi părinţilor, va cuprinde o alternanţă de momente muzicale cu montaje de film, ce-i prezintă pe copiii de la Genesis implicaţi în diverse activităţi de la grădiniţă şi şcoală. Montajele au fost realizate de echipa TVR Cultural, partenerul oficial în acest proiect cultural. Alături de TVR Cultural s- au alaturat parteneri precum Farmaciile DONA, FasTracKids România şi Aston.
Pentru cei mai mici dintre copiii, Centrul Cultural Genesis a prevăzut un atelier de creaţie, care se va desfăşura simultan cu recitalul.
În cadrul acestui atelier, copiii vor pătrunde în universul operei brâncuşiene prin intermediul programului 'Pasărea ascunsă în piatră'. Structurat în 8 secţiuni interactive, programul pune în joc tematica şi vocabularul plastic al operei lui Constantin Brâncuşi (materiale, unelte, forme), descoperite de cei mici prin intermediul simţurilor şi al experienţei directe.
În program:
W. Amadeus Mozart – Sonata pentru vioară şi pian; Pior Ilici Ceaikovski - Vals- Scherzo; Igor Stravinski- Suita italiană pentru vioară şi pian; Piotr Ilici Ceaikovski- Melodie; Pablo de Sarasate – Melodii lăutăreşti
Biletele se gasesc la Sala Palatului, Vodafone, Germanos, Centrul Cultural Genesis, Magazinul Muzica şi pe www.genesiscultural.ro, www.eventim.ro, www.bilete.ro .

Despre Fundatia Genesis

Marţi, 17 noiembrie 2009, orele 19.00
Sala Auditorium a MNAR, Strada Ştirbei Vodă 1-3

Oana Laura STEFAN
PR Representative-Fundaţia GENESIS
Mobil: 0733.107. 914
E-mail: oana.stefan@genesis.ro
Web: www.genesiscultural.ro

oana.stefan@genesis.ro