Lansarea unui nou proiect Heifer “Ameliorarea rasei de bivoli din Aşchileu şi Mera”

Cluj Napoca - 22 noiembrie 2010

Comunicat tip General in Administratie Publica, Educatie / Cultura, ONG, Social, Stiinta / Cercetare

Heifer Project România în parteneriat cu World Vision România, organizează joi, 25 noiembrie 2010, în curtea bibliotecii comunale din satul Aşchileu Mare, comuna Aşchileu, judeţul Cluj, începând cu orele 13.00, festivitatea oficială de lansare a programului: “Ameliorarea rasei de bivoli din Aşchileu şi Mera”

Acestă iniţiativă are ca obiectiv general, distribuirea a 30 de juninci - tineret femel bubalin- unui număr de 30 de familii din cele două sate transilvănene. Scopul proiectului este de a creşte veniturile şi de a îmbunătăţi alimentaţia familiilor beneficiare prin promovarea creşterii bubalinelor, la nivel local.

În cadrul ceremoniei de lansarea a proiectului 15 bivoliţe vor fi distribuite primului grup ţintă format din 15 familii din Aşchileu şi Mera. Cele două comunităţi au experienţă şi tradiţie în creşterea acestor animale. Bivolul este mai puţin pretenţios în ceea ce priveşte îngrijirea, faţă de alte ierbivore domestice. Este o specie puternică şi rezistentă la îmbolnăviri. Din punct de vedere economic creşterea bivolilor este recomandată gospodăriilor cu resurse minime.

Conform principiului de bază al Heifer Internaţional: “Passing on the gift - Dar din dar”, primii beneficiari vor dona la rândul lor altor familii, echivalentul a ceea ce au primit în dar, astfel se va asigura continuitatea proiectului.

Invitatul special al acestui eveniment este Pietro Turilli, vice-preşedinte al diviziei „Europa Centrală şi de Est” a Heifer Internaţional SUA. 

Despre Fundatia Heifer Project pentru Romania

Heifer International este o organizaţie internaţională umanitară, care de mai bine de 65 de ani oferă asistenţă comunităţilor sărace, din peste 120 de ţări ale lumii pentru a pune capăt foametei şi sărăciei, în vederea îmbunătăţirii vieţii şi a protejării mediului înconjurător. Heifer România este una din filialele Heifer International, face parte din divizia pentru Europa Centrală şi de Est, şi derulează proiecte în Romania, Republica Moldova şi Bulgaria. Scopul proiectelor Heifer este de a îmbunătăţii alimentaţia familiilor beneficiare şi a le creşte veniturile ocrotind în acelaşi timp mediul înconjurător.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-heifer-project-pentru-romania/lansarea-unui-nou-proiect-heifer-ameliorarea-rasei-de-bivoli-din-aschileu-si-mera