Brasov - 8 septembrie 2006

Comunicat tip General in ONG

Fundaţia Hospice “Casa Speranţei” în parteneriat cu Fundaţia Vodafone Romania au plăcerea să anunţe lansarea proiectului ”Îngrijim Împreună”, ce se va derula în perioada septembrie 2006 - august 2007. Este un proiect inovativ de sprijin şi asistenţă a familiilor care au în îngrijire persoane suferind de boli incurabile. Proiectul beneficiază de un buget total de 138.116 Euro, asigurat de Fundaţia Vodafone Romania şi se va derula în Braşov, Bucureşti, Bacău şi Oradea.

Proiectul îşi propune dezvoltarea unui program educaţional de sprijin pentru familiile care duc povara îngrijirii unei persoane (adult sau copil) suferind de o boală incurabilă în stadiu avansat sau terminal. O a doua componentă a proiectului o reprezintă acordarea de îngrijire specializată la domiciliu, prin intermediul asistentelor medicale. În Braşov, proiectul va include internarea pacienţilor copii şi adulţi în unitatea cu paturi, precum şi integrarea lor în activităţile centrelor de zi, în încercarea de a degreva familiile acestora.
Suferinţa unei persoane cu boală incurabilă se extinde, cel mai adesea, asupra întregii familii. În lipsa unui suport adecvat, impactul negativ se răsfrînge asupra fiecărui membru al familiei în parte, creînd probleme sociale, psiho-emoţionale şi, uneori, chiar de sănătate.
Fundaţia Hospice ”Casa Speranţei”, pionier al serviciilor de îngrijiri destinate bolnavilor incurabili în România încă din 1992, va dezvolta servicii de suport pentru familiile bolnavilor incurabili în cadrul unui proiect de parteneriat care are la bază politica de responsabilitate şi implicare sociala a companiei Vodafone România şi a angajaţilor acesteia.
“Misiunea Fundaţiei Vodafone România este de a îmbunătăţi condiţiile de viaţă ale oamenilor care au nevoie de ajutor prin programe care vin în sprijinul comunităţilor locale. Fundaţia a fost înfiinţată în urma cu 8 ani şi este susţinută atît din donaţii ale angajaţilor, cît şi din fonduri ale companiei. Cea mai mare parte a programelor noastre vin în sprijinul copiilor şi bătrînilor. Complexitatea programului pe care-l vom derula împreună cu Fundaţia Hospice “Casa Speranţei” face ca acest parteneriat să fie o adevarată provocare pentru ambele părţi”, a spus Elena Şerban, Director Fundaţia Vodafone România.
Prin acest parteneriat, dorim să ”îngrijim împreună” familii ale bolnavilor incurabili din Braşov şi Bucureşti şi să extindem aceste servicii pînă în 2007 ca parteneriate-pilot în Oradea (prin intermediul Fundaţiei Hospice Emanuel) şi Bacău (prin intermediul Asociaţiei Lumina).
Lansarea proiectului va avea loc în cadrul unei conferinţe de presă luni, 11 septembrie, începînd cu orele 11:00, la sediul central al Fundaţiei – Strada Sitei, nr. 17A, Braşov. La acest eveniment vor participa: doamna Elena Şerban, Director Fundaţia Vodafone România; domnul Graham Perolls, preşedinte Fundaţia Hospice ”Casa Speranţei”, doamna Alina Lazăr, coordonator naţional al proiectului, Fundaţia Hospice ”Casa Speranţei”; doamna Lidia Dan, coordonator proiect, Fundaţiei Hospice Emanuel Oradea; domnul Steve Cooper, preşedinte, Asociaţia Lumina, Bacău.

Vă mulţumim că aţi ales să fiţi alături de noi!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-hospice/fundatia-hospice-casa-sperantei-in-parteneriat-cu-fundatia-vodafone-romania-au-placerea-sa-anunte-lansarea-proiectului-ingrijim-impreuna