26 iunie - Ziua Naţiunilor Unite în Sprijinul Victimelor Torturii

BUCURESTI - 24 iunie 2008

Comunicat tip General in ONG

În data de 26 iunie 2008, cu ocazia Zilei Naţiunilor Unite în Sprijinul Victimelor Torturii, Fundaţia ICAR vă invită la vizionarea documentarului „Dincolo de tortură: Gulagul de la Piteşti”.

26 iunie - Ziua Naţiunilor Unite în Sprijinul Victimelor Torturii

În 2005 regizorul american Alan Hartwick a contactat Fundaţia ICAR cerând sprijin pentru producerea unui documentar despre fenomenul Piteşti. Filmul cuprinde două vaste interviuri cu doi supravieţuitori ai experimentului Piteşti: părintele George Calciu-Dumitreasa (care a petrecut mai bine de 22 de ani în închisorile comuniste) şi părintele Romana Braga. Ambii s-au refugiat din ţară după eliberare şi au ramas în Statele Unite ale Americii. Fundaţia ICAR a contribuit cu informaţii, imagini şi un interviu cu doamna dr. Camelia Doru, fondatorul şi directorul medical al Fundaţiei ICAR. Documentarul a fost lansat în SUA în 2007 şi o copie a fost oferită de producător Fundaţiei ICAR pentru spre vizionare şi proiectare.

Evenimentul va avea loc la Centrul Infoeuropa din Calea Victoriei nr. 88 (clădirea Bibliotecii Centrale Universitare), începând cu orele 17:00 şi se va încheia cu un cocktail.

Pentru alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la:
Tel.: 021/ 321 22 21, fax: 021/ 327 5474, e-mail: icar@icarfoundation.ro (persoană de contact: d-ra Iuliana Florea).

Despre Fundatia ICAR

Fundatia ICAR este prima si singura organizatie din Romania care realizeaza un program complex de reabilitare ce se adreseaza supravietuitorilor torturii.
Fundaţia ICAR
Bd. Unirii nr. 70, bloc J5, sector 3, Bucureşti

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-icar/26-iunie-ziua-natiunilor-unite-in-sprijinul-victimelor-torturii