Integrarea migrantilor in Romania

BUCURESTI - 7 octombrie 2013

Comunicat tip General in ONG, Social

Live site

Fundatia ICAR deruleaza un proiect de integrare a strainilor cu sedere legala in Romania prin oferirea unui pachet integrat de servicii de sanatate (asistenta medicala si psihologica) pentru persoanele vulnerabile din randul acestora.

Integrarea migrantilor in Romania

Fundaţia ICAR anunţă lansarea proiectului „Contribuție la integrarea RTT cu sedere legală în România prin servicii de sănătate”, nr. ref. IF/12.02-02.02.

Proiectul este finanţat prin Programul General “Solidaritatea şi gestionarea fluxurilor migratorii” al Uniunii Europene, gestionat în România de Ministerul Afacerilor Interne – Direcţia Schengen, ca Autoritate Responsabilă, şi Inspectoratul General pentru Imigrări, ca Autoritate Contractantă.

Proiectul va fi implementat de Fundația ICAR prin intermediul echipei sale multidisciplinare (medici, asistenti, psihologi, mediatori comunitari) pe o perioadă de nouă luni, între octombrie 2013 și iunie 2014.

Obiectivul general al proiectului este de a promova valorile unei societăți deschise și democratice prin sprijinirea integrării resortisanților țărilor terțe (RTT) cu drept de ședere legală în România în beneficiul reciproc al migranților și al societății noastre.

Grupul țintă al proiectului sunt străinii din țări terțe cu ședere legală în România, în special cei cu rezidența în regiunea Bucuresti-Ilfov, zona cu cea mai mare densitate de migranți. Proiectul vizează în primul rând persoanele vulnerabile din rândul imigranților, cum ar fi: persoane fără loc de muncă/ venituri, familii monoparentale, persoane cu venit/ nivel de trai scăzut, copii și tineri, persoane care su suferit traume sau violențe fizice și psihologice, alte persoane aflate în dificultate sau situații de risc.

Principalele activități ale proiectului constau într-un modul de servicii medicale integrate și un modul de asistență psihologică. Serviciile de medicină generală și de specialitate din  pachetul integrat includ consultații, tratamente și investigații, sesiuni de educație sanitară și profilaxie. Se oferă de asemenea consiliere psihologică și psihoterapie individuală și de grup.

Proiectul își propune și dezvoltarea unei platforme profesionale în care medici români și străini să se poată întâlni și discuta modalități de dezvoltare și îmbunătățire a asistenței străinilor cu ședere legală în România.

 

Pentru informaţii suplimentare: Iuliana Florea, Coordonator proiecte Fundaţia ICAR, tel.0770 951 697, iuliana@icarfoundation.ro

Despre Fundatia ICAR

Fundația ICAR este o organizație care oferă de peste 20 de ani asistență specializată (medicală, psihologică, socială, juridică) persoanelor vulnerabile, cetățeni români sau străini (solicitanți de azil, refugiați, migranți). Echipa multidisciplinară a Fundației ICAR cuprinde specialiști cu înaltă pregătire și experiență îndelungată în lucrul cu persoane traumatizate, în acordarea de servicii adaptate cultural, atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-icar/integrarea-migrantilor-in-romania