EXPEDITIE IN CARPATI – SARMISEGETUZA 2010 – Un exercitiu de libertate si responsabilitate

BUCURESTI - 16 august 2010

Comunicat tip General in Social

Intre 17 si 25 august, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Consiliul Judetean Alba, Ministerul Justitiei – Administratia Nationala a Penitenciarelor, Ministerul Tineretului si Sportului si Fundatia JOYO desfasoara a opta editie a proiectului « Expeditie in Carpati » in zona localitatii Luncile Prigoanei din masivul Sureanu.
Proiectul are ca obiective sustinerea reintegrarii sociale a unor copii din centre de reeducare, si promovarea comportamentului pro-social in randul copiilor de la Palatul National al Copiilor, Fundatia JOYO si Clubul Copiilor Cugir, prin activitati educative, de utilitate publica si de socializare.

EXPEDITIE IN CARPATI – SARMISEGETUZA 2010 – Un exercitiu de libertate si responsabilitate

Copii si tineri de la Palatul National al Copiilor, Fundatia JOYO si Clubul Copiilor Cugir, impreuna cu adolescenti din Centrele de Reeducare Gaesti - judetul Dambovita, Buzias - judetul Timis si Targu Ocna - judetul Bacau, vor petrece noua zile in aceasta expeditie, colaborand la realizarea unor activitati socio-culturale si eco-turistice cu scopuri educative. Programul expeditiei cuprinde marcarea si ecologizarea unor trasee turistice, ca si participarea la numeroase activitati culturale si sportive – dezbateri pe teme civice si ecologice, concursuri si jocuri educative, vizionari de filme documentare, etc. Copiii si tinerii vor lua parte, de asemenea, la realizarea unor activitati gospodaresti cum ar fi curatenia in zona taberei, pregatirea si servirea mesei.

Ne dorim ca acest proiect sa contribuie in mod deosebit la educarea tuturor copiilor si tinerilor participanti la expeditie, in spiritul responsabilitatii fata de semeni si de societate, fara de care adevarata libertate a oricarui cetatean este de neconceput. Consideram ca o asemenea educatie sistematica adresata copiilor si tinerilor este cel mai bun mijloc de promovare a valorilor si solidaritatii sociale si de prevenire a comportamentului deviant.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-joyo-centrul-social-de-zi/expeditie-in-carpati-sarmisegetuza-2010-un-exercitiu-de-libertate-si-responsabilitate