“SCOALA E DE PARTEA TA” - CAMPANIE DE PREVENIRE A ABANDONULUI SCOLAR

BUCURESTI - 15 martie 2010

Comunicat tip General in Social

Fundatia JOYO – Sprijin Socio-Educativ pentru Copii, Tineri si Familii in dificultate”, in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti lanseaza proiectul “Scoala e de partea ta”- Campanie de prevenire a abandonului scolar.

Proiectul “Scoala e de partea ta”, se desfasoara pe parcursul a douasprezece luni si isi propune sa contribuie la prevenirea abandonului scolar in randul elevilor din scolile generale ale municipiului Bucuresti, prin implicarea societatii civile si autoritatilor locale in abordarea problemelor socio-educative legate de abandonul scolar, cresterea gradului de constientizare a normalitatii si necesitatii statutului de elev la varste scolare, precum si prin cresterea contributiei profesorilor si consilierilor scolari la prevenirea esecului si abandonului scolar.

Pe tot parcursul proiectului vor avea loc workshop-uri dedicate elevilor aflati in risc de abandon scolar in cadrul carora se va discuta pe tema cauzelor si consecintelor abandonului scolar, se vor relata experiente personale ale copiilor de la Fundatia JOYO si se vor prezenta modalitatile de prevenire a abandonului scolar. Reprezentantii DGASMB si Fundatiei JOYO vor avea intalniri de lucru periodice cu profesori si consilieri scolari din scolile implicate in proiect. O parte din elevii in risc de abandon scolar de la scolile implicate in campanie, vor participa la o tabara de vara cu caracter educativ organizata de Fundatia JOYO.