Fii informat! Traieste-ti drepturile!

Huedin - 28 februarie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in ONG

Live site

Fundatia Lumini si Sperante implementaza proiectul "Fii informat! Traieste-ti drepturile!"

Fii informat! Traieste-ti drepturile!

Fii informat! Traieste-ti drepturile!

Proiectul va fi implementat in colaborare cu un partener din Romania si doi parteneri din Ungaria cu participarea a 48 de tineri. Pe baza activităţii desfăşurate de solicitant si partenerii proiectului a fost reliefat faptul că relaţia dintre tineret şi administraţia publică locală are unele carenţe.

Toate aceste aspecte identificate sunt de natură să determine o relaţie încordată, de neîncredere reciprocă între administraţie şi tineri, cu efecte negative în procesul de administrare eficientă la nivel local.

Prin implementarea acestui proiect se doreşte stimularea directivelor care angajează instituţiile la ascultarea necesităţilor tinerilor, la programarea de acţiuni şi politici centrate pe ascultarea tinerilor şi pe nevoile lor; se doreşte creearea unei comunităţi în care adevăraţii protagonişti să fie tinerii şi propunerile acestora; se doreşte să-i obişnuim să dialogheze cu instituţiile şi pe instituţii să-i asculte pe cetăţeni, recuperând ceea ce reprezintă esenţa democraţiei.

Obiectivul general:

Dezvoltarea dialogului social între APL, tineri şi organizatiilor de tineret si identificarea bunelor practici din democratiei participative in perioada 01.03. - 31.08.2020 in judetele Cluj si Csongrad cu participarea a 48 de tineri.

Obiectivele specifice:

• Dezvoltarea competentelor din domeniul democraţie participative a tinerilor defavorizati /marginalizati pentru a crea mecanismul de stimulare a comunicării dintre APL si tineri, in perioada 01.03- 31.08.2020 in randul celor 48 de tineri din cele doua tari (Romania si Ungaria);

• Dezvoltarea competenţelor sociale si civice a tinerilor beneficiari al proiectului prin realizarea pe parcursul activitatilor e-Forumului “Tinerii au cuvântul” pe site-ul realizat, ca suport pentru dialogul social între APL si tineri;

• Transfer de bune practici intre APL si beneficiarii proiectului si realizarea unui parteneriat între APL si tineri din cele doua tari in perioada 01-07-2020 - 05-07-2020 si realizarea unui ghid de bune practici în aplicarea principiilor democraţiei participative.