"Persoanele varstnice in Europa de maine" - FORUM NATIONAL organizat de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei in parteneriat cu Federatia PARITATE Romania.

BUCURESTI - 19 octombrie 2005

Comunicat tip General in Social

Fisiere atasate:

9873-agenda-forum.doc

Vineri, in cadrul unui Forum National cu tema "Persoanele varstnice in Europa de maine" M.M.S.S.F. lanseaza Strategia nationala de dezvoltare a sistemului de asistenta sociala pentru persoanele varstnice in perioada 2005-2008 si initiaza un parteneriat activ cu toti actorii sociali implicati in asistenta varstnicilor.

Forum-ul National "Persoanele varstnice in Europa de maine" va avea loc Vineri, 21 Octombrie, orele 09,00 - 17,00, in Sala de Consiliu a Primariei Sector 1 din Str. Banu Manta 9.

La nivel european, dezbaterea aspectelor legate de imbatranirea populatiei si efectele complexe ale acestui fenomen asupra contextului social si economic este, in ultimii ani, o prioritate.
Romania, care se confrunta si cu alte probleme sociale si economice trebuie sa ia in considerare si problemele legate de acest fenomen, atat in ceea ce priveste dezvoltarea sistemelor de asistenta, cat si reconsiderarea rolului si locului persoanelor de varsta a treia in societate.
Avand in vedere aceste considerente, Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, in parteneriat cu Federatia Paritate Romania (PARRO), Federatia germana PARITATISCHER DEUTSCHER WOHLFAHRTSVERBAND din landul Sachsen-Anhalt si Primaria Sectorului 1 si-au propus ca tema a Forumului National „Persoana varstnica in Europa de maine”.

In cadrul acestui Forum, M.M.S.S.F. va lansa Strategia nationala de dezvoltare a sistemului de asistenta sociala pentru persoanele varstnice in perioada 2005-2008.

Invitatii, reprezentantii Comisiei Europene, reprezentanti ai insitutiilor guvernamentale, administratiei publice, Directiilor Generale de Asistenta Sociala si serviciilor sociale specifice, reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale, institutiilor de formare si cercetare, de asistenta socio-medicala vor prezenta si dezbate, alaturi de partenerii germani, problematica persoanelor varstnice si modele de buna practica in asistenta persoanelor varstnice din Romania, Germania si alte tari europene.

Despre Fundatia MATCA2000

Federatia Paritate Romania - PARRO este organizatie ne-guvernamentala, umanitara, ne-confesionala, apolitica si non-profit constituita din organizatii neguvernamentale care ofera servicii sociale comunitare/ institutionale
persoanelor defavorizate, discriminate si
marginalizate social si/sau desfasora activitati
pentru integrarea sociala a acestora.

Scopul Federatiei PARRO consta in dezvoltarea la nivel
national a unei retele de organizatii care sa dezvolte
servicii de informare si consultanta, de asistenta
sociala activa, (auto)ajutorare si reintegrare sociala
pentru persoane cu dizabilitati, marginalizate si
dezavantajate social.

Constituirea retelei va permite sustinerea
organizatiilor existente, dezvoltarea unor noi
organizatii in zone defavorizate, utilizarea rationala
a resurselor interne si a celor externe, prin
cooperarea organizatiilor nationale intre ele si cu
structuri similare din alte tari, in procesul
integrarii europene.

Membrii fondatori PARRO

•Asociatia de Sprijin a Copiilor Handicapati Fizic
Romania (ASCHF-R)
•Organizatia pentru Adulti si Copii cu Nevoi Speciale
„Trebuie”
•Fundatia Maiestrie, Armonie, Traditie, Creativitate,
Aspiratie M.A.T.C.A.-2000
•Fundatia pentru Educatie si Dezvoltare
Economico-Sociala FEDES-IRECSON
•Societatea Nationala a Handicapatilor Fizic din
Romania Filiala Bucuresti
•Organizatia Nationala a Persoanelor cu Handicap din
Romania (ONPHR)
•Asociatia Sindrom Down Bucuresti
•Asociatia Handicapatilor Somatic din Romania
•Asociatia „Casa Ioana”
Cornelia BEJAN, Presedinte
FEDERATIA PARRO
Str. Matei Voievod nr. 47 , sector 2, Bucuresti
Tel./ Fax : 021 3208307

Barbuta RODICA
Tel./ Fax : 021 4108765
paritate_romania@yahoo.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-matca2000/persoanele-varstnice-in-europa-de-maine-forum-national-organizat-de-ministerul-muncii-solidaritatii-sociale-si-familiei-in-parteneriat-cu-federatia-paritate-romania-