Lansare online a aplicatiei TESTEAZA-TI VOTUL!

BUCURESTI - 17 noiembrie 2008

Comunicat tip General in Politic

Alegatorii indecisi primesc acum o mana de ajutor pentru alegerile parlamentare din 30 Noiembrie 2008. Pe data de 15 Noiembrie 2008 Fundatia MRC, cu sprijinul German Marshall Fund - Black Sea Trust, a lansat aplicatia online Testeaza-ti Votul! pe pagina de internet www.testvot.eu.

Lansare online a aplicatiei TESTEAZA-TI VOTUL!

Testeaza-ti Votul! cuprinde un chestionar cu 31 de intrebari. Orice persoana care acceseaza pagina de internet www.testvot.eu poate sa raspunda la chestionar, precizind gradul de acord sau dezacord cu cele 31 de afirmatii. La final, utilizatorul va primi gratuit o analiza grafica si textuala detaliata care indica gradul de apropiere a principalelor 6 partide fata de optiunile alegatorului.

Lansarea proiectului s-a facut in toiul campaniei electorale pentru ca alegatorii devin mai interesati de competitia politica in preajma alegerilor, cand incep sa se intrebe Eu cu cine sa votez?. Partidele au lansat tarziu programele electorale, au stabilit cu putin timp inaintea alegerilor aliantele, iar unele teme importante s-au dezvoltat pe parcursul campaniei electorale.

Proiectul ofera alegatorilor oportunitatea de a reflecta asupra unor probleme importante ale societatii, si de a cauta mai multe informatii despre aceste teme si atitudinile partidelor. Proiectul nu incearca sa influenteze votul cetatenilor, ci este un mijloc de a afla mai mult despre cei care candideaza.

Proiectul ii ajuta pe alegatori sa identifice partidele cele mai apropiate fata de viziunea lor din punct de vedere programatic pe probleme din domeniile economic, politic si social. In acest fel, alegatorii vor putea sa obtina mai usor informatii din programele electorale ale partidelor astfel incit sa voteze informat.

„Testeaza-ti Votul!” va fi lansat si in Republica Moldova pentru alegerile parlamentare din Martie 2009, cu sprijinul German Marshall Fund si va fi relansat in Romania in 2009 pentru alegerile europarlamentare si pentru alegerile prezidentiale.

Despre Fundatia MRC - Median Research Centre

Fundatia MRC este un think tank fondat in 2003, fara apartenenta sau afiliere ideologica si politica, al carui scop este dezvoltarea cercetarii de calitate in domeniul stiintelor politice si dezvoltarea calitatii democratiei din Romania.
Pentru mai multe detalii vă rugăm să îl contactaţi pe Aurelian Muntean la telefon 0740 130310 sau la adresa de e-mail aurelian@median-rc.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-mrc-median-research-centre/lansare-online-a-aplicatiei-testeaza-ti-votul