Festivalul Internaţional ECO-ETNO-FOLK Film şi-a desemnat câştigătorii celei de-a XII-a ediţii.

Ramnicu Valcea - 2 septembrie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Câştigătorul Marelui Premiu „Potecaşul de Bronz” este filmul „Bestiar”, in regia Dianei Deleanu, produs de Televiziunea Etalon Râmnicu Vâlcea.

Premiul Special al juriului a fost acordat filmului iranian „Hajj Kaffash”, realizat de Mostafa Khosravi (Documentary&Experimental Film Center).
Filmului „Harraga”, regizat de către Eva Patricia Fernandez şi Maria de la Torre (Creta Producciones Uzala Films), ambele din Spania, i-a fost decernat Premiul Special al TVR Craiova pentru cea mai bună regie.
Premiul Special pentru cea mai bună imagine a fost câştigat de norvegianul Skule Eriksen (IBIS FILM Bergen) pentru producţia „Fjord”.
Premiul Special pentru cel mai bun scenariu a fost acordat peliculei „Hurezi – Grădina sufletului brâncovenesc”, în regia lui Iulian Foişor (TVR Internaţional).
Filmul „Cea mai frumoasă căsuţă”, în regia lui Igor Byshniov (Belarusian Video Center) , a primit Premiul Special pentru cel mai bun film ECO.
Din Azerbaijan, „Fii fericit”, realizat de Yusif Guliyev (Motor Film Production), a câştigat Premiul Special pentru cel mai bun film ETNO.
Premiul Special pentru cel mai bun film FOLK a fost acordat regizoarei Violeta Gorgos, pentru „Născut nu făcut”, un film produs de TVR Iaşi.
Cu Premiul Special pentru cel mai bun film individual (Cineclub, studenţesc, de animaţie) a fost recompensate de filmele: „Miracolul Bâncuşi”, al regizorului Dumitru Călugăru (Videocineclub „C. Brâncuşi” Tg. Jiu) la subcategoria Cineclub, „Sabbat”, de Lyubov Timeeva (Rusia) la subcategoria Film Studenţesc si de „Marile Speranţe” în regia lui Alexei Gubenco (Univ. Hyperion) la subcategoria Animaţie.

Despre Fundatia Nationala pentru Civilizatie Rurala

Organizator: Fundația Națională pentru Civilizaţie Rurală „Nişte Ţărani”
In parteneriat cu: Primăria Comunei Slătioara, Casa de cultură ţărănească „Dinu Săraru” Slătioara, Arhiepiscopia Râmnicului, Centrul Naţional al Cinematografiei, Centrul pentru Păstrarea şi Promovare Culturii Tradiţionale Vâlcea
Sponsor principal: Roşia Montana Gold Corporation
Sponsori: Obada Trans Srl., Conimpex Company Srl., Contrast Promotion, Fundaţia Vaideeni, Agrovet, Diana Srl., Ceramică de Hurez - Mihaela şi Ion Paloşi, Boromir, Avicarvil, Casa Marcea.
Parteneri media: Radio România, TVR Craiova, Radio România Antena Satelor, Radio Oltenia Craiova, TV Vâlcea Unu, Curierul de Râmnic, Monitorul de Vâlcea, TV Etalon Râmnicu Vâlcea, Revista Clipa, Radio Oltenia Craiova, Diplomat Club, Curierul de Vâlcea, Gazeta de Sud.

tel/fax: 021 411 00 70
niste_tarani@yahoo.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-nationala-pentru-civilizatie-rurala/festivalul-international-eco-etno-folk-film-si-a-desemnat-castigatorii-celei-de-a-xii-a-editii-