Fundaţia Noi Orizonturi lansează provocarea verii: Curs de animator de centre de vacanţă

Lupeni - 10 aprilie 2014

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Cursuri

Fundaţia Noi Orizonturi organizează cursul de animatori centre de vacanţă acreditat ANC, în perioada 18 – 25 Iunie 2014 în stațiunea Straja, județul Hunedoara. Înscrierea se poate face până în data de 10 mai 2014 pe www.tabara-viata.ro.

Fundaţia Noi Orizonturi lansează provocarea verii: Curs de animator de centre de vacanţă
 Am văzut cum lucrează oameni pasionaţi de ceea ce fac. A fost o bucurie pentru mine să fiu parte a acestui training, unii dintre traineri putând constitui modele profesionale pentru oricine. Mi-am testat şi mi-am depăşit limitele ieşind din zona mea de confort. Aplic în zona mea profesională multe dintre lucrurile învăţate în cadrul acestui training. 

Participant curs

Noi profesii și-au făcut intrarea pe piața romanească a locurilor de muncă: animator centre de vacantă, monitor animator, instructor-animator si instructor pentru activități extrascolare și sunt extrem de atractive atât din punct de vedere financiar cât și al satisfacției muncii.

Noile generații de părinți, atenți la nevoile de dezvoltare ale copiilor sunt acum în căutare de modalități prin care să asigure celor mici cele mai bune forme de educare, mai ales pe perioada vacanței. Și ei știu că perioada în care copii puteau să rămână nesupravegheați în fața blocului sau 3 luni la bunici a trecut, deci a rămas să le răspundem la întrebarea: Unde poate copilul meu să meargă în vacanță astfel încât să îl știu în siguranță, dar să și învețe diferite competențe?

Nu-i de mirare că oferta pentru părinți este din ce în ce mai bogată: programe de after-school, ateliere de vacanță, tabere care abordează tot felul de tematici. Iar când oferta este atât de bogată și nevoia de personal calificat este la fel de mare. De la jocul copiilor, la distracția adulților, animatorul a început să fie o persoană din ce în ce mai căutată și în Romania. Profesorii și studenții sunt evident cei mai căutați datorită deschiderii către aceste profesii și a timpului liber pe perioada vacanței. Acum, în ofertele de joburi de vară se întâlnesc și anunțuri de genul “Animatori tabără. Responsabilități: buna desfașurare a programului de animație, activități recreative, evenimente culturale și sportive. Trebuie să fie o persoană dinamică, să aibă spirit de echipă și capacitate de comunicare. Diploma de specialitate reprezintă un avantaj”. Însă chiar dacă, aparent, jobul animatorului este distracția, responsabilitatea este enormă. De aceea se recomandă urmarea unui curs acreditat de animator pentru că un asfel de program echipează viitorii animatori cu competențe legate de educaţia prin experienţă, rolul şi îndatoririle animatorului de centre de vacanţă, dinamica grupurilor, elaborarea unui proiect de sejur şi multe altele.

Peisaj montan, escaladă, curs de frânghii la înălțime, orientare cu busola pe traseu montan, curs de prim ajutor, activități non-formale create și conduse de către experți ai Fundației Noi Orizonturi în domeniul educației prin aventură. Este foarte probabil să nu îți fii imaginat că poți deveni animator de centre de vacanță într-un asemenea context provocator, insă anul acesta îți propunem să îți testezi și să îți depășești limitele alături de noi. Fundaţia Noi Orizonturi organizează cursul de animatori centre de vacanţă acreditat ANC,  în perioada  18 – 25 Iunie 2014 în stațiunea Straja, județul Hunedoara.

De 15 ani Fundația Noi Orizonturi dezvoltă și promovează modele de educație de calitate, iar tabăra VIAȚA este astăzi liderul taberelor de educaţie prin aventură din România. „Cursul de provocare” VIAŢA a fost proiectat şi construit de liderii mondiali în domeniu, Project Adventure din Statele Unite. Cu alte cuvinte îți lansăm această provocare, dar suntem alături de tine pentru a crea un spațiu sigur și dinamic în care tu să poți să înveți, să te dezvolți și să transferi cele învățate oriunde vei avea nevoie.

Iar pentru cei care își doresc să exerseze cele învățate la cursul de animator de centre de vacanță oferim oportunitatea de angajare pe perioada verii, în poziţia de animator centre de vacanţă în Tabăra de educaţie prin aventură VIAŢA în perioada 30 iunie – 30 august 2014.

Așteptăm înscrieri până la data de 10 mai 2014. Pentru mai multe detalii (program, informații privind angajarea în Tabăra de educație prin aventură VIAȚA, etc.) și modalitatea de înscriere accesați www.tabara-viata.ro.  

Despre Programul VIAŢA

VIAŢA este un program al Fundaţiei Noi Orizonturi adresat copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 12-18 ani, constând în organizarea taberei cu acelaşi nume. Tabăra VIAŢA  este un program de educaţie nonformală ce foloseşte educaţia prin experienţă, metoda educaţiei prin aventură (curs de frânghii, escaladă pe stâncă, drumeţii, orientare cu busola, ecologie, proiecte de serviciu în folosul comunităţii, ateliere arts&crafts, activităţi artistice, foc de tabără)  pentru a cultiva abilităţi de viaţă şi  valori pozitive în rândul participanţilor. Tabăra VIAŢA se desfăşoară în Masivul Straja (judeţul Hunedoara) și în Tușnad, județul Harghita, din anul 1999, iar  până în prezent peste 5000 de copii şi tineri au beneficiat de acest program educaţional. Programul VIAŢA este primul curs de frânghii şi educaţie prin aventură din România, fiind construit de liderii mondiali în domeniu, Project Adventure US, şi lucrând cu formatori specializaţi în domeniul educaţiei prin experienţă.  În 2002, Fundaţia Noi Orizonturi, prin Programul VIAŢA, a fost nominalizată în cadrul Galei Societăţii Civile ca  iniţiatoare a unuia dintre cele mai bune trei programe în domeniul activităţilor de tineret din România. În 2010, la Gala Premiilor in Educaţie, Fundaţia Noi Orizonturi a primit premiul doi la secţiunea „ONG-ul anului în domeniul educaţiei” pentru excelenţa programelor educaţionale dezvoltate.