Clipe de suflet pentru cei suferinzi!

BUCURESTI - 17 decembrie 2004

Comunicat tip General in Social

Fundaţia Principesa Margareta a României, cu sprijinul firmei de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingstone Petersen din Bucureşti, a oferit în preajma sărbătorilor de Crăciun în ziua de 14 decembrie 2004, un moment special si sprijin financiar in valoare de 1.065 Euro unui număr de 85 de vârstnici cu diferite boli cronice îngrijiţi în Spitalul de Geriatrie “Sf. Luca”, din Şos. Berceni nr. 12, Sector 4, Bucureşti. Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României a înmânat personal pachete cu cadouri vârstnicilor din Spitalul-cămin “Sf. Luca”.

Clipe de suflet pentru cei suferinzi!

Fundaţia Principesa Margareta a României, cu sprijinul firmei de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingstone Petersen din Bucureşti, a oferit în preajma sărbătorilor de Crăciun în ziua de 14 decembrie 2004, un moment special si sprijin financiar unui număr de 85 de vârstnici cu diferite boli cronice îngrijiţi în Spitalul de Geriatrie “Sf. Luca”, din Şos. Berceni nr. 12, Sector 4, Bucureşti.

Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României a înmânat personal pachete cu cadouri vârstnicilor din Spitalul-cămin “Sf. Luca”, conţinând îmbrăcăminte, lenjerie şi produse de igienă personală, a stat de vorbă cu aceştia şi cu personalul medical care se ocupă de îngrijirea lor. Un grup de 8 copii beneficiari ai Centrului Comunitar Ghencea din Sectorul 6 al Fundaţiei a sosit la Spitalul “Sf. Luca” pentru a aduce căldura în sufletele vârstnicilor şi a le alina suferinţele în aceste clipe, oferindu-le un spectacol de colinde specifice sărbătorilor de iarnă.

Valoarea totală a sprijinului oferit Spitalului “Sf. Luca” de către Fundaţia Principesa Margareta a României se ridica la suma de 41.255.060 lei (1.065 Euro), din care suma de 35.055.060 lei a reprezentat sprijinul oferit direct vârstnicilor sub forma pachetelor cu cadouri, iar 8.200.000. lei au fost oferiţi spitalului pentru a achiziţiona diverse produse de curăţenie necesare.

Prin programele sale, Fundaţia Principesa Margareta a României a oferit cu ocazia Sărbătorilor de iarnă din acest an, sprijin financiar şi cadouri de Crăciun în valoare totală de 4.650 de Euro unui număr de 530 de copii, 173 de vârstnici şi 150 de persoane cu afecţiuni psihice din Bucureşti şi din ţară, atât direct cât şi prin intermediul organizaţiilor pe care le sprijină. Toţi vârstnicii sprijiniţi în aceste momente au primit pachete cu îmbrăcăminte, alimente şi produse de igienă personală, iar sprijinul pentru copii a fost destinat oferirii de pachete cu cadouri de Crăciun cuprinzând jocuri şi jucării educative, cărţi şi dulciuri.

Astfel, prin Programul Fondul Special pentru Copii au beneficiat de sprijin de Crăciun un număr de 110 copii de la Şcoala Specială din Breaza, 165 de copii din Centrele de Plasament ”Pinochio”, “Sf. Nicolae”, Centrul social pentru adolescenti şi tineri « Viitorul » şi Centrul de zi « Licurici » din Sectorul 3 Bucureşti, 150 de persoane cu afecţiuni psihice sprijiniţi de Fundaţia Estuar din Bucureşti, 22 de copii asistaţi de Fundaţia Filantropia din Galaţi, 100 copii sprijinţi de Asociaţia Caritas Vâlcea şi de către Asociaţia Arapamesu din Sibiu. Prin Programul Comunitar din Chilia Veche (Delta Dunării) al Fundaţiei, 85 de copii şi 50 de vârstnici au primit sprijin cu această ocazie prin intermediul Asociaţiei “Nufărul Alb“ din Chilia Veche, iar Centrul Comunitar din Ghencea, Sector 6, al Fundaţiei oferă anul acesta cadouri de Crăciun unui număr de 50 de copii din această zonă. În cadrul Clubului Seniorii al Fundaţiei, un număr de 38 de pensionari au primit pachete de Crăciun.


Pentru informaţii suplimentare:
Monica Popa
Coordonator de Comunicare
Tel: 0722 656 018, 223 08 75
E-mail: monica.popa@principesa.ro

Despre Fundatia Principesa Margareta a Romaniei

Misiunea Fundaţiei Principesa Margareta a României este de a acţiona ca un catalizator pentru dezvoltarea potenţialului uman, în spiritul demnităţii, solidarităţii şi promovării talentului şi valorilor culturale româneşti. Fundaţia dezvoltă programe şi proiecte în Bucureşti şi în ţară, care se adresează atât persoanelor fizice (copii, tineri, bătrâni si familiile lor) cât şi persoanelor juridice (organizaţii neguvernamentale, spitale, dispensare, scoli, instituţii de artă şi cultură), oferind sprijin atât persoanelor aflate în situaţii de criză cât şi persoane care au talente şi aptitudini speciale.

Pe parcursul celor 14 ani de activitate, Fundaţia Principesa Margareta a României a oferit sprijin unui număr de peste 30.000 de copii proveniţi din peste 25 de judeţe ale ţării, atât direct, cât şi indirect prin intermediul a peste 180 de ONG-uri din ţară susţinute până în prezent.

Monica-Ştefana Popa
Coordonator Comunicare
Tel: 021 / 223 08 75
Fax: 021 / 223 09 34
monica.popa@principesa.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-principesa-margareta-a-romaniei/clipe-de-suflet-pentru-cei-suferinzi