Fundaţia Principesa Margareta a României premiază cei mai implicaţi voluntari ai anului 2013

BUCURESTI - 5 decembrie 2013

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Fundaţia Principesa Margareta a României sărbătoreşte “Ziua Internaţională a Voluntarilor” şi îi recompensează pe cei mai implicaţi dintre românii activi în proiectele sale miercuri, 4 decembrie 2013, la Teatrul Bulandra din Bucureşti, în cadrul evenimentului “Dar din dar ... se schimbă vieţi”.

ASR Principesa Margareta a Romaniei, Discurs Seara Fundatiei Principesa Margareta, mai 2013

ASR Principesa Margareta a Romaniei, Discurs Seara Fundatiei Principesa Margareta, mai 2013

 “Am toată admiraţia pentru voi, cei care aţi ales să vă implicaţi şi să vă pese, într-o lume de cele mai multe ori indiferentă faţă de suferinţele celor din jur. Vă mulţumesc pentru sprijinul pe care îl acordaţi Fundaţiei Principesa Margareta a României şi pentru generozitatea de care daţi dovadă. Sper cădin ce în ce mai mulţi români vă vor urma exemplul.” 

Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a României

“Am toată admiraţia pentru voi, cei care aţi ales să vă implicaţi şi să vă pese, într-o lume de cele mai multe ori indiferentă faţă de suferinţele celor din jur. Vă mulţumesc pentru sprijinul pe care îl acordaţi Fundaţiei Principesa Margareta a României şi pentru generozitatea de care daţi dovadă. Sper cădin ce în ce mai mulţi români vă vor urma exemplul”, a spus Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a României în mesajul transmis voluntarilor Fundaţiei, în semn de mulţumire, pentru implicarea în beneficiul copiilor, tinerilor sau vârstnicilor aflaţi în dificultate.

Pe parcursul acestui an, cei aproape 150 de voluntari tineri sau seniori, au dăruit 20.000 de ore din timpul lor îndrumând copiii pe calea educaţiei, oferind un sfat tinerilor în pragul deciziilor, încurajând seniorii să rămână activi şi alinând singurătatea bătrânilor izolaţi.

In cadrul evenimentului dedicat “Zilei Internaţionale a Voluntarilor” pe scena Teatrului Bulandra vor urca actriţa Ioana Ginghină alături de Bianca Brad, vor fi proiectate filme despre implicarea voluntarilor Fundaţiei pe parcursul anului 2013 şi vor fi premiaţi cei mai implicaţi voluntari ai Fundaţiei Principesa Margareta a României.  

“Prin evenimentul “Dar din dar…se schimbă vieţi” dorim să invităm voluntarii Fundaţiei să fie ei cei care se bucură de atenţia, recunoştiinţa şi aprecierea noastră, a Fundaţiei, a sponsorilor şi susţinătorilor programelor, a beneficiarilor şi a comunităţii în care au investit atât de mult şi unde continuă să schimbe neîncetat vieţi”, a spus Mugurel Mărgărit-Enescu, director executiv al Fundaţiei Principesa Margareta a României.

 

Ziua Internaţională a Voluntarilor  (5 decembrie) reprezintă o ocazie pentru voluntari individuali, comunităţi şi organizaţii de a-şi promova contribuţia la dezvoltarea economică şi socială la nivel internaţional, naţional şi local. Această iniţiativă se bucură de suportul Naţiunilor Unite care a adoptat ziua de 5 decembrie în cadrul Adunării Generale prin Hotărârea A/RES/40/212 în data de 17 decembrie 1985.

Despre Fundatia Principesa Margareta a Romaniei

Despre Fundatia Principesa Margareta a României

Fundaţia Principesa Margareta a României este o organizaţie neguvernamentală de elită care contribuie la dezvoltarea societăţii civile din România. Fundaţia a fost înfiinţată în 1990 de Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României împreună cu tatăl său, Majestatea Sa Regele Mihai I.

De-a lungul celor douăzeci şi trei de ani de activitate, Fundaţia a dezvoltat numeroase proiecte durabile în domeniul educaţiei, dezvoltării comunităţii, societăţii civile, sănătăţii şi culturii, proiecte ce şi-au adus contribuţia la reînnoirea spirituală şi socială a României.