LANSĂM CLUBUL CAVIA HORLEŞTI şi CLUBUL CAVIA POPRICANI

Iasi - 4 iunie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Cluburile Abilităţilor de Viaţă Independentă a Adolescenţilor

Fundatia Pro WOMEN, in parteneriat cu Primaria Comunei Horlesti si Primaria Comunei Popricani, va invita sa participati la cele doua conferinte de presa pentru lansarile Cluburilor Abilitatilor de Viata Independenta a Adolescentilor, unul in comuna Horlesti si unul in comuna Popricani. Proiectul este finantat de Uniunea Europeana prin programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.03.03/AB25 - integrarea in societate a tinerilor apartinand minoritatilor si grupurilor dezavantajate.

Ce vor face adolescenţii în aceste cluburi?
Adolescentii nostri au nevoie sa combine educatia formala primita in scoala de la profesori, cu cea informala primita acasa de la parinti si mai nou, cu educatia non-formala care s-a dovedit a fi foarte utila in drumul, din ce in ce mai provocator, de la adolescenta la tinerete.
Practic, in fiecare din cele doua comune, va exista un club pentru adolescenti, care va functiona cu ajutorul nostru timp de 6 luni si cu sprijinul comunitatii locale dupa finalizarea proiectului. Pentru a motiva elevii sa participe la activitatile din cluburi vom organiza in comune intalniri de informare a elevilor, parintilor si profesorilor cu privire la activitatile cluburilor si importanta specifica a acestora.

Vom desfasura timp de 6 luni, cu ajutorul cadrelor didactice si asistentilor sociali, activitati ca: elaborare planuri individuale de actiune, prezentari orale, vizionare filme documentare, jocuri de rol, punere in scena de piese de teatru social, ateliere de lucru, instruiri/traininguri, discutii libere, teambuilding-uri. La finalul celor 6 luni vom realiza vizite pentru schimb de bune practici intre cele doua cluburi CAVIA si vom elabora un manual de bune practici care va fi distribuit tuturor ONG-urilor care lucreaza cu adolescenti.
Temele pe care vor fi bazate activitatile din cele doua cluburi sunt: Autocunoastere si dezvoltare personala; Comunicare si abilitati sociale; Managementul informatiilor si invatarii; Orientare scolara si planificarea carierei; Calitatea stilului de viata. La finalul celor 6 luni speram ca, aproximativ 300 de adolescenti din comunele Horlesti si Popricani, sa stie sa comunice cu succes, sa aplice metode care ii ajuta sa invete mai usor si mai repede, sa nu mai vada dificila alegerea carierei si nu in ultimul rand, sa stie sa se fereasca de comportamente periculoase.

Cine va participa la conferinţele de presă?
Vor participa domnii primari, viceprimari, angajati ai primariilor, asistentii sociali, echipa de proiect, cadre didactice, elevi si parinti ai acestora si reprezentanti mass-media.

Unde vor avea loc cele două evenimente de lansare?
Data si locul desfasurarii conferintelor de presa: marti, 08 iunie 2010 - ora 12, la sediul Primariei din comuna Horlesti, judetul Iasi si miercuri, 09 iunie 2010 - ora 12 la Caminul cultural al comunei Popricani. Spatiile pentru cluburi au fost puse la dispozitie de catre primariile celor doua comune si dotate cu echipamente de catre noi.

Despre Fundatia Pro WOMEN

Suntem o organizatie neguvernamentala infiintata in Iasi in anul 2000, cu o vasta experienta in scrierea si implementarea a peste 50 de proiecte europene cu finantare nerambursabila, atat pentru organizatie cat si pentru terti, in toata Regiunea de Nord-Est.

Alte activitati desfasurate in organizatie
• Instruire in management de proiect, formare formatori, dezvoltare personala si antreprenoriala (cu acordare diplome acreditate de CNFPA)
• Evaluare si certificare a competentelor profesionale pentru calificarile cofetar-patiser, lucrator in comert, lucrator in cultura plantelor si ocupatiile coafor, frizer (cu acordare diplome acreditate de CNFPA)
• Consultanta pentru institutii publice, organizatii neguvernamentale si societati comerciale (peste 5%, estimat din veniturile fundatiei pe anul 2009)
Mihaela Sabadac, Coordonator Proiect CAVIA, FundatIAi Pro WOMEN Iasi
tel.: 0232.210.824 / 0730.103.394 / mihaelasabadac@prowomen.ro
Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele Phare contactati cfcu.phare@mfinante.ro
mihaelasabadac@prowomen.ro