Ai o voce, fa o lume mai buna! Libertatea de exprimare si regulile comunicarii in spatiul public

BUCURESTI - 27 februarie 2019

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Joi, 28 februarie 2019, ora 14:00, Şcoala Metropolitană ARC din București, în parteneriat cu Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică şi cu Facultatea de Ştiinte Politice din Universitatea Bucureşti, organizează la sediul facultăţii, un nou eveniment în cadrul proiectului ARTA DEZBATERII ŞI CETĂŢENIE EUROPEANĂ - premiat la Gala EduManager 2018, la categoria Inovaţie în educaţie.

Programul evenimentului

Programul evenimentului

 "Nu poate fi o nenorocire mai mare pentru oamenii liberi decât pierderea libertăţii cuvântului." 

Demostene

Evenimentul face parte din proiectul Arta Dezbaterii și cetățenie europeană, care promovează arta dialogului civic într-o societate democratică în rândul elevilor de gimnaziu şi de liceu, formarea abilităţilor de analiză critică şi de exprimare a opiniilor în spaţiul public, dezvoltarea  responsabilității individuale și comunitare a elevilor bucureşteni.

În program:

·Meci de debate demonstrativ organizat de A.R.D.O.R – participă studenţi din Cluburile de dezbateri parlamentare A.R.D.O.R din Bucureşti şi Clubul de dezbateri din Facultatea de Ştiinţe Politice din Universitatea Bucureşti. Elevii din proiect joacă rolul de jurnalişti/membri ai asociaţiilor civice/public larg şi pregătesc întrebări pentru cele două echipe de studenţi.

·Concurs de discurs public cu temă anunţată, pentru elevii calificaţi la concursurile organizate în  şcolile înscrise în  proiect: Şcoala Metropolitană ARC, Şcoala Gimnazială nr.178, Şcoala Gimnazială Herăstrău, C.N. Matei Basarab, C.N. Mihai Viteazul. Mici discursuri publice pe teme de educaţie civică - Reducerea violenţei de limbaj, emoţionale, fizice în şcoli.

Participă toţi elevii şi profesorii coordonatori din proiect, reprezentanţi ai Fundaţiei Romanian Business School, Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, A.R.D.O.R, directori ai instituţiilor de învăţământ din şcolile partenere în proiect, studenţi din FSPUB, părinţi, jurnalişti.

Proiect iniţiat si coordonat  de Şcoala Metropolitană ARC şi derulat în parteneriat cu Asociaţia Româna de Dezbateri, Oratorie şi Retorică, Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Naţional al Literaturii Române, Facultatea de Ştiinte Politice din Universitatea Bucureşti, C.N. Mihai Viteazul, C.N. Matei Basarab, Şcoala Gimnazială nr. 178, Şcoala Gimnazială Herăstrău.

Activitatea se desfăşoară la sediul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti, Calea Plevnei nr. 59. Piaţa Operei, lângă Facultatea de Drept a  Universităţii Bucureşti.

Pentru detalii: Luiza Cristea, mobil 0720529645, marinaluiza.cristea@gmail.com

Despre FUNDATIA ROMANIAN BUSINESS SCHOOL

Scoala Metropolitana ARC – Viitorul începe aici

Educația europeana în Școala ARC
Infiintata in anul 2008, Scoala Metropolitana ARC este acreditata de catre Ministerul Educației Naționale, prin ordinul de ministru numărul 3635 din 29.04.2013, trecând prin toate fazele de evaluare, recunoastere și certificare a calitatii educatiei oferite. Școala funcționează în prezent pe 3 niveluri de studiu (preșcolar, primar și gimnazial) și are ca obiectiv continuarea cu nivelul liceal si obținerea autorizării ca Școală internațională IB
Ne propunem să formăm oameni învingători care să facă față provocărilor ân orice situație
Pentru această misiune, alegem mereu oameni care să le fie modele, să le ofere experiențe orientate spre valorile școlii: responsabilitate, corectitudine și respect.
Educația pe care o oferim copiilor se bazează pe o abordare care dezvoltă competențe cheie pentru învățarea de lungă durată într-o tendința modernă și durabilă, pregadindu-i pe copii pentru viitoarele experiențe ale vieții.
În Școala ARC copiii învață cum să studieze și reusesc să găsească soluții singuri.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-romanian-business-school-scoala-metropolitana-arc/ai-o-voce-fa-o-lume-mai-buna-libertatea-de-exprimare-si-regulile-comunicarii-in-spatiul-public