Ai o voce, fa o lume mai buna! Libertatea de exprimare si regulile comunicarii in spatiul public

BUCURESTI - 1 martie 2019

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

S-a încheiat prima etapă a proiectului “Arta dezbaterii şi cetăţenie europeană”, inițiat de Școala Metropolitană ARC ! La Facultatea de Ştiinte Politice din Universitatea Bucureşti, Şcoala Metropolitană ARC, în parteneriat cu ARDOR şi Clubul de dezbateri din Asociaţia Studenţilor din FSPUB, parteneri în proiect, au organizat evenimentul-concurs AI O VOCE, FĂ O LUME MAI BUNĂ! LIBERTATEA DE EXPRIMARE ŞI REGULILE COMUNICĂRII ÎN SPAŢIUL PUBLIC.

Echipa Scolii Metropolitane ARC

Echipa Scolii Metropolitane ARC

 "Nu ar trebui să avem nici un cuțit bont, nici o libertate de exprimare, care este prost gestionată" 

Epictet

Evenimentul a debutat  cu meciul de debate demonstrativ organizat de A.R.D.O.R – au participat studenţi din Cluburile de dezbateri parlamentare A.R.D.O.R din Bucureşti (Raluca Colceri- Facultatea de Medicina, Ştefan Gâlmă- FSPUB, Mihai Oprea -Facultatea de Drept) şi Clubul de dezbateri din Facultatea de Ştiinţe Politice din Universitatea Bucureşti (Chiseliţă Ramona, Antonescu Petru şi Dobrescu Vladimir).

A urmat sesiunea de întrebări adresate de elevi celor două echipe de studenţi, sesiune care a fost moderată de Robert Gabriel Ciobanu, student anul III FSPUB.  Elevii din proiect au jucat rolul de jurnalişti/membri ai asociaţiilor civice/public larg.      

Concursul de discurs public pentru elevii calificaţi la concursurile organizate în  şcolile înscrise în  proiect: Şcoala Metropolitană ARC, Şcoala Gimnazială nr.178, Şcoala Gimnazială Herăstrău, C.N. Matei Basarab, C.N. Mihai Viteazul a avut ca temă: Reducerea violenţei de limbaj, emoţionale, fizice în şcoli.

Juriul a fost format din Radu Ţigănaş- instructor ARDOR, Ligia Necula-jurnalist, Ionela Băluţă- Decan FSPUB, Raluca Alexandrescu- Prodecan FSPUB, Robert Ciobanu- student anul III FSPUB

Premiatii la cele doua secţiuni: Gimnaziu: premiul I -Matei Târţău – Şcoala Metropolitană ARC, Premiul al doilea Ionescu Elena de la Şcoala Generală Herăstrău, Premiul al treilea Neagu Andreea de la Şcoala Generală 178, menţiune Bobeică Vlad- Şcoala Generală Herăstrău,  premiul publicului Cîrje Sara- Şcoala Generală 178 şi Premiul special din partea Radio România Cultural pentru Neagu Andreea- Şcoala Generală 178 la liceeni: Premiul I – Constantin Rares de la  C.N. Mihai Viteazul, Premiul al doilea – Matei Andrei- C.N.Matei Basarab, premiul al treilea Cazacu Andreea – C.N. Matei Basarab, Menţiune Stefania Tomozii- C.N. Mihai Viteazul, premiul publicului Țalpin-Horobeţ Costin. 

Felicitări tuturor!

Despre FUNDATIA ROMANIAN BUSINESS SCHOOL

Scoala Metropolitana ARC – Viitorul începe aici

Educația europeana în Școala ARC
Infiintata in anul 2008, Scoala Metropolitana ARC este acreditata de catre Ministerul Educației Naționale, prin ordinul de ministru numărul 3635 din 29.04.2013, trecând prin toate fazele de evaluare, recunoastere și certificare a calitatii educatiei oferite. Școala funcționează în prezent pe 3 niveluri de studiu (preșcolar, primar și gimnazial) și are ca obiectiv continuarea cu nivelul liceal si obținerea autorizării ca Școală internațională IB
Ne propunem să formăm oameni învingători care să facă față provocărilor ân orice situație
Pentru această misiune, alegem mereu oameni care să le fie modele, să le ofere experiențe orientate spre valorile școlii: responsabilitate, corectitudine și respect.
Educația pe care o oferim copiilor se bazează pe o abordare care dezvoltă competențe cheie pentru învățarea de lungă durată într-o tendința modernă și durabilă, pregadindu-i pe copii pentru viitoarele experiențe ale vieții.
În Școala ARC copiii învață cum să studieze și reusesc să găsească soluții singuri.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-romanian-business-school-scoala-metropolitana-arc/ai-o-voce-fa-o-lume-mai-buna-libertatea-de-exprimare-si-regulile-comunicarii-in-spatiul-public1