Școala Metropolitană ARC - o saptamana de dezbateri online

BUCURESTI - 23 noiembrie 2020

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Vineri 20 noiembrie, s-a încheiat competiția de dezbateri online pentru gimnaziu "Don’t turn your face away" - Cu ochii larg deschiși - #drepturilecopiilor. Evenimentul, dedicat Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, a fost organizat de Școala Gimnazială Metropolitană ARC și Fundația Romanian Business School, sponsorul competiției.

Poster realizat de Crina, elevă clasa aVI-a, Școala Metropolitană ARC

Poster realizat de Crina, elevă clasa aVI-a, Școala Metropolitană ARC

 După cum biblioteca cea mai bogată, dacă nu e pusă în ordine, nu aduce atâta folos cât una foarte modestă, dar bine aranjată; tot aşa şi cea mai mare cantitate de cunoştinţe, dacă nu le-a prelucrat gândirea proprie, preţuieşte mai puţin decât una mult mai redusă, care însă a fost aprofundată în multe feluri.  

Arthur Schopenhauer

Timp de o săptămână, după o perioadă de pregătire intensă, micii debateri s-au confruntat cu provocările unei experiențe inedite oferită de Clubul de dezbateri ARCașii din Școala Metropolitană ARC, din București.  Deși cu experientă în competiții anterioare de dezbateri World School, formatul online era o noutate!  Derularea tuturor meciurilor de calificare și  a finalelor a fost un succes datorat calităților excepționale ale acestei generații și condițiilor de pregătire asigurate de școlile participante.

Vineri 20 noiembrie, în finala mare, s-au confruntat  echipa "Ceretașele" din C.N. Costache Negri , din Tg. Ocna și echipa Team_7  din Școala Metropolitană ARC, meci arbitrat de Radu Țigănaș instructor la Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică, ARDOR- Muntenia. În finala mică, pentru locul III, s-au întâlnit  echipele Cei Trei și Yeet de la Clubul de debate ARCașii. Felicitări tuturor!

Corina Popa, fondatoarea Școlii de gramatică, invitat special la ceremonia de premiere, a felicitat participanții și le-a adresat cuvinte de admirație, motivaționale și și-a oferit sprijinul pentru organizarea unor proiecte viitoare în parteneriat.

Toți concurenții din echipele clasate pe primele locuri au primit premii din partea sponsorului competiției,  Fundația Romanian Business School, vouchere în valoare de 1000 lei.

Imagini din timpul finalei și de la ceremonia de închidere, la sfârșitul  unei săptămâni de emoții, determinare și performanță pentru debateri pot fi vizualizate pe pagina noastră de facebook.

Evenimentul a avut loc în cadrul celei de a treia ediții a proiectului  inițiat de Clubul de Debate ARCașii din Școala Metropolitană ARC, București: Arta dezbaterii și cetățenie europeană, care se derulează în fiecare an. Vă așteptăm la ediția 2021!

Despre FUNDATIA ROMANIAN BUSINESS SCHOOL-SCOALA METROPOLITANA ARC

Şcoala Metropolitană ARC – Viitorul începe aici

Înfiinţată în anul 2008, Şcoala Metropolitană ARC este acreditată de către Ministerul Educației Naționale, prin ordinul de ministru numărul 3635 din 29.04.2013, trecând prin toate fazele de evaluare, recunoastere și certificare a calităţii educaţiei oferite. Școala funcționează în prezent pe 3 niveluri de studiu (preșcolar, primar și gimnazial).

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-romanian-business-school-scoala-metropolitana-arc/coala-metropolitana-arc-o-saptamana-de-dezbateri-online