Dependență versus Reziliență - Educație pentru reziliență

BUCURESTI - 5 decembrie 2022

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Sanatate, CSR

Școala Metropolitană ARC și Fundația Romanian Business School continuă programul Comunitate Educațională Rezilientă, care are ca scop promovarea rezilienței ca valoare educațională fundamentală, abilitate necesară pentru a face față obstacolelor inevitabile ale vieții și unul dintre elementele cheie ale succesului.

Educație pentru sănătate - Școala Metropolitană ARC

Educație pentru sănătate - Școala Metropolitană ARC

 „Cea mai mare slavă a noastră nu este să nu cădem niciodată, ci să ne ridicăm de fiecare dată când cădem.”  

Confucius

Luni, 05.12.2022, ora 14.00 va avea loc   un eveniment de conștientizare și prevenire a consumului de substanțe periculoase pentru sănătatea și starea emoțională a copiilor și adolescenților. Elevii din clasele de gimnaziu au nevoie de informare corectă și avizată din partea experților și instituțiilor abilitate.

 Evenimentul este organizat de Fundația Romanian Business School și Școala Metropolitană ARC, în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog sector 3 Bucuresti.  La acest eveniment elevii din clasele de gimnaziu se vor întâlni  cu experții centrului, dar și cu specialiști în domeniul juridic. Vor fi alături de noi   consilierul și psihologul școlii.

Realitatea este un sistem complex în care viața fiecăruia dintre noi este în mod fundamental împletită cu tot ce ne înconjoară. Oamenii sunt modelați în interacțiune cu lumea - percepțiile, interpretările, imaginația.  A promova în educație legătura cu viața reală nu înseamnă doar să îi avertizăm pe elevi asupra diferențelor și nici doar mesaje inspirationale sau declarații de intenții. Întrebările și experiențele emoționale ale copiilor și adolescenților născute din interacțiunea cu lumea de dincolo de băncile școlii  trebuie cunoscute,  abordate sistematic pentru a crea acel fundament de reziliență care este una dintre cele mai importante finalități ale educației.

În cadrul programului de dezvoltare a rezilienței elevilor au fost organizate evenimente de educație pentru sănătate , întâlniri cu experți care abordează probleme specifice fiecărei vârste, dar răspund și la întrebările copiilor și adolescenților noștri din clasele primare și cele de gimnaziu. În luna noiembrie  medicul Patricia Badea a fost invitată să le vorbească despre sănătatea corpului și a minții, despre alimentație rațională, deprinderi nesănătoase și responsabilitatea fiecăruia pentru stilul de viață! La întâlniri au participat mentorii, asistenta medicală a școlii, consilierul școlar.

Tot în luna noiembrie, în cadrul întâlnirilor lunare din proiectul ARC Family Cafe care are ca obiectiv principal educarea părinților pentru a face față cu succes nevoilor de dezvoltare ale copiilor, a avut loc evenimentul online  « Comunicarea autentică între părinți și copii - provocări, alternative și beneficii »

Profesorii din comunitatea noastră au participat la formări internaționale în proiectul co-finanțat prin Programul Erasmus+ "Comunitate Educațională Rezilentă - @Profesor21", care le-au dezvoltat competențe necesare pentru a gestiona provocările în domeniul educației pentru reziliență.

Toți suntem responsabili pentru cum va arăta lumea de mâine și pentru povestea copiilor noștri!

 

 

Despre FUNDATIA ROMANIAN BUSINESS SCHOOL-SCOALA METROPOLITANA ARC

Şcoala Metropolitană ARC – Viitorul începe aici

Înfiinţată în anul 2008, Şcoala Metropolitană ARC este acreditată de către Ministerul Educației Naționale, prin ordinul de ministru numărul 3635 din 29.04.2013, trecând prin toate fazele de evaluare, recunoastere și certificare a calităţii educaţiei oferite. Școala funcționează în prezent pe 3 niveluri de studiu (preșcolar, primar și gimnazial).

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-romanian-business-school-scoala-metropolitana-arc/dependenta-versus-rezilienta-educatie-pentru-rezilienta