Despre România la Clubul de lectură ARC –întâlniri inspiraționale

BUCURESTI - 28 noiembrie 2022

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, ONG, CSR

Cu prilejul Zilei Naționale a României, Clubul de lectură din Școala Metropolitană ARC organizează marți 29.11.2022, un nou eveniment în programul său de întâlniri inspiraționale cu autori români contemporani.

În această întâlnire, elevii și profesorii prezenți, dar și cei care vor urmări evenimentul online, vor avea prilejul să asculte în lectura autorului fragmente din cea mai nouă carte a scriitorului Vasile Lupașc și informații inedite de la istoricul Alexandru Groza, Manager al Muzeului Ororilor Comunismului în România, scriitor și el, despre rolul monarhiei în Unirea de la 1918

Clubul de lectură ARC - lansare

Clubul de lectură ARC - lansare

 „Când mă gândesc la toate cărțile pe care încă le mai am de citit, sunt sigur că voi fi fericit în continuare.”  

Jules Renard

Studiile de filologie și istorie ale scriitorului Vasile Lupașc, dragostea pentru istoria românilor și dorința de a transmite această dragoste tinerei generații, talentul de scriitor și pasiunea pentru arta filmului s-au concretizat în trilogia “Răstignit Între Cruci”, “Marea Carte Cu Eroi”, “Burebista”, “Marea Carte a Unirii”, “Păun Împărat - basm pentru cei ce vor schimba lumea!” apărute la Editura Rhea, dar și în ecranizări ale scrierilor sale.

Scopul proiectului derulat de Fundația Romanian Business School și Școala Metropolitană A.R.C. www.scoala-arc.ro este încurajarea lecturii, pentru a forma la copii nevoia de a înțelege lumea și viața, oamenii din jur și propriile experiențe prin discuții cu scriitorii cărților ale căror personaje pot deveni  eroii lor, modele livrești care le dau repere de sens și semnificație. Bucuria lecturii și descoperirea universului cărților reprezintă deja suportul recunoscut în formarea și dezvoltarea unor competențe esențiale pentru formarea personalității copiilor și tinerilor, ca actori activi  ai lumii și ai istoriei, receptori sensibili și creatori de succes. 

Ceea ce aducem nou cu acest program este inițierea unor dialoguri lunare cu scriitori de limbă română contemporani ale căror cărți se bucură de recunoaștere publică și care, prin opera lor și prin atitudinea și opiniile  față de realitatea socială, față de problemele cu care se confruntă lumea actuală, pot constitui modele atât de necesare noii generații.

Programul a fost  lansat  în Săptămâna Globală a Educației printr-o întâlnire emoționantă cu scriitoarea Liliana Corobca, deja cunoscută în Germania, Austria, Italia, S.U.A. și pregateste Festivalul internațional de cultură și civilizație românească  “Primavară românească, pretutindeni !” desfășurat online în fiecare an în perioada 1-3 martie.

Momente din eveniment vor fi transmise live pe (2) Romanian Business School Foundation | Bucharest | Facebook . Pentru cei care vor să participe online  la eveniment vom furniza link de acces pe baza înregistrării la adresa romanian.business.school@gmail.com

 

Despre FUNDATIA ROMANIAN BUSINESS SCHOOL-SCOALA METROPOLITANA ARC

Şcoala Metropolitană ARC – Viitorul începe aici

Înfiinţată în anul 2008, Şcoala Metropolitană ARC este acreditată de către Ministerul Educației Naționale, prin ordinul de ministru numărul 3635 din 29.04.2013, trecând prin toate fazele de evaluare, recunoastere și certificare a calităţii educaţiei oferite. Școala funcționează în prezent pe 3 niveluri de studiu (preșcolar, primar și gimnazial).

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-romanian-business-school-scoala-metropolitana-arc/despre-romania-la-clubul-de-lectura-arc-intalniri-inspirationale