Tabara de creatie Mraconia-Dubova, editia 25-a

Locul desfasurarii: Mraconia-Dubova

Organizator: Fundatia Rubin

Liberi să pictăm cu dragoste!
De-un sfert de secol, artişti din Europa fac artă adevărată la Cazanele Dunării


Peste 50 de artişti plastici din ţară şi străinătate sunt invitaţi să participe la Tabăra de creaţie „Mraconia-Dubova“, pentru al 25-lea an consecutiv. În premieră, ediţia actuală este organizată cu sprijinul consistent al Fundaţiei Rubin din Timişoara.
Amplasată pe cea mai îngustă zonă a Dunării româneşti, Tabăra de creaţie „Mraconia-Dubova“ este un loc perfect pentru artiştii care aleg să facă artă, într-o lume cotropită de abstract, experiment şi convenţional.
Se va picta cu dragoste, vreme de 12 zile, din 20 august până în 2 septembrie. Că aşa va fi, o va afla toată ţara, prin expoziţiile itinerante ce urmează a fi iniţiate de Fundaţia Rubin la cele mai importante evenimente cultural-artistice din România. Punct de pornire este Galeria Helios din centrul Timişoarei (noiembrie-decembrie 2006).
Artişti din Bucureşti, Drobeta Turnu Severin, Reşiţa, Sibiu, Timişoara, dar şi din ţări precum Franţa, Serbia, Ungaria, însoţiţi de critici de artă plastică vor descoperi la Dubova iposaze nebănuite ale artei peisajului. Defileul Dunării rămâne unul dintre puţinele locuri care uimeşte an de an prin oferta surselor de inspiraţie.
Două dintre lucrările fiecărui participant vor fi bunuri ale expoziţiei itinerante şi vor constitui subiectul unui catalog, reuşindu-se astfel o promovare consistentă a celor implicaţi.
Prin preluarea organizării începând cu ediţia a 25-a, jubiliare, a Taberei, propunerea Fundaţiei Rubin este o reîntoarcere la natură, tradiţie şi valoare locală.

Să pictaţi bine!

Cu amiciţie,
Iulia Anca Ciucur, coordonator de programe Fundaţia Rubin Timişoara


Ciucur Anca Iulia - coordonator programe
P-ta Huniade Nr.3 Et.3
Mobil: 0721 757 926
Tel/fax: 0256 - 220 357

Despre FUNDATIA RUBIN

Fundaţia Rubin este o organizaţie non-guvernmentală, non-profit, având un caracter apolitic şi care îşi desfăşoară activitatea începând cu anul 2001. Scopul principal al fundaţiei este de a promova valorile democratice, pluralismul, toleranţa etnică şi multiculturalismul.

Participare: Intrare libera