Tabara Pastel Urban, Timisoara, editia a V-a

Locul desfasurarii: Timisoara

Organizator: Fundatia Rubin

Tabara Pastel Urban, Timisoara, editia a V-a

Toamna la Timișoara se numără artiștii. La ediția aceasta sunt nouă. Unul mai strălucit ca altul.  Cu premii, expoziții în străinătate și în țară la activ. Vin din toată țara și au un singur scop în zilele ce urmează: să surprindă în batoane de pastel colorate spiritualitatea culturală și arhitecturală a orașului nostru.

Astăzi începe la Timișoara cea de a V-a ediție a Taberei „ Pastel Urban ”, organizată de Fundaţia Rubin. Timp de patru zile, până duminică, invitații acestei ediții, Adrian Chira, Adrian Ioniţă, Călin Beloescu, Dan Palade, Loredana Tîrzioru, Maria Balea, Petrică Ştefan, Sorin Nicodim şi Vasile Tolan vor portretiza colorat Timișoara.

Avem convingerea că ne veți fi alături în realizarea obiectivelor acestei acțiuni.  Fundația Rubin are drept principală preocupare atragerea către oraș a unor personalități de primă mână în domeniul artei, care an de an, își exprimă, aici, sentimentele într-o viziune proprie. ”Este fără doar și poate un model de promovare a brandului orașului nostru. Este încă o cărămidă pusă la temelia construcției pe care ne-o dorim cu toții, ca Timișoara să devină capitală culturală europeană, peste câțiva ani”, a declarat Stelian Cirț, președintele Fundației Rubin.

Tabăra „Pastel Urban” - Timişoara nu este doar o readucere a artei plastice și a artistului în stradă, mai aproape de publicul receptor, ci și-a asumat misiunea, nu întotdeauna ușoară, de a crește colecția de opere de artă care ilustrează în imagini reprezentative oraşul de pe Bega, unele care surprind arhitectura şi spiritul local, elemente determinante în procesul de constituire a brandului Timișoarei.

Ediţia din acest an a taberei este organizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş.

Despre FUNDATIA RUBIN

Fundaţia Rubin este o organizaţie non-guvernmentală, non-profit, având un caracter apolitic şi care îşi desfăşoară activitatea începând cu anul 2001. Scopul principal al fundaţiei este de a promova valorile democratice, pluralismul, toleranţa etnică şi multiculturalismul.

Confirmare pana la data: 18 octombrie 2012

Participare: Numai pe baza de invitatie

Sponsori eveniment:
  • Consiliul Judetean Timis Consiliul Judetean Timis
  • Print Press Print Press
Parteneri eveniment:
  • Fundatia CAME Fundatia CAME
Parteneri media eveniment:
  • 24 FUN 24 FUN
  • deBanat deBanat
  • tion tion