Extinderea expertizei acumulată de Fundația Ruhama spre noi comunități interetnice ale județului Bihor, utilizând fonduri publice

Oradea - 13 iunie 2014

Comunicat tip General in ONG

Județul Bihor a realizat demersuri importante pentru a înlătura discrepanțele de acces la educație ale copiilor romi față de copiii neromi contribuind la dezvoltarea comunităţilor interetnice dezavantajate în diferite ocazii în care școlile, autoritățile locale, ori organizațiile neguvernamentale le-au inițiat în ultimii ani.

”Programele de intervenție socio-educaționale  dezvoltate de Fundația Ruhama începând cu anul 2006, vor fi de acum tranferate spre copiii care prezintă risc crescut de abandon școlar din localitățile  Luncșoara și Șerani” - declară Alina Onchiș, director executiv al organizației.

Pentru prima dată, două unități de învățământ au oportunitatea de a fi parteneri în implementarea unui proiect planificat pentru îmbunătăţirea situaţiei participării preșcolare și școlare a copiilor de etnie romă din comunitățile locale.

În parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 1 Borod și Școala Gimnazială „Alexandru Roman” Aușeu , Fundația Ruhama utilizează experiența acumulată de a iniția programe complementare sistemului public educațional, programe care cresc accesul, participarea și rezultatele preșcolare și școlare ale copiilor romi, prin proiectul Participare activă și deplină pentru educație de calitate în comunitățile interetnice rurale”, Proiect finanţat prin granturile SEE, 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Evenimentele de lansare a proiectelor pe plan local vor avea loc în data de 16 iunie 2014 la Școala Gimnazială nr. 1 Borod începând cu ora 14.00 și la Școala Gimnazială „Alexandru Roman” Aușeu în data de 17 iunie 2014 începând cu ora 11.00.

Sfârșit

Pentru detalii vă rugăm să ne contactați: 0259-456 180 sau fundatia@ruhama.ro

„Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați: www.eeagrants.org”

Despre Fundatia Ruhama