Arta impotriva violentei in familie

BUCURESTI - 4 martie 2013

Comunicat tip General in ONG, Social

Elevii de liceu și școală generală care au folosit arta pentru a spune ”NU violenței în familie” vor fi premiați în cadrul unei festivități organizate de Comitetul pentru Egalitate de Gen și Dezvoltare al Corpului Păcii România, în parteneriat cu Fundația Sensiblu și Fundația IREX/Programul Biblionet.

Afisul evenimentului

Afisul evenimentului

Festivitatea de premiere, care va avea loc pe data de 4 martie, orele 11.00 – 13.00, la Biblioteca Națională a României din B-dul Unirii Nr. 22, va marca încheierea celei de-a doua ediții a Concursului Național de Eseuri, Poezii, Lucrări de Artă vizuală, Spectacol de Teatru, Fotografii și Filme, cu tematica ”Prin Pacea de acasă pentru Pace în lume”.

Organizat în cadrul celor 16 Zile Internaționale de Activism împotriva Violenței asupra Femeii, concursul național s-a adresat tuturor elevilor interesați din școlile generale, liceele, organizațiile și bibliotecile din România și a fost un prilej de dezbateri, discuții și reflecții pe tema violenței asupra femeii și a inegalității de gen.

”Biblioteca Publică ”Antim Petrescu” Păușești-Maglași s-a transformat, timp de 16 zile, în biblioteca armoniei, în care s-au dezbătut subiecte despre drepturile omului, violența de gen, stereotipurile bazate pe gen, s-au creat mesaje poetice pentru menținerea păcii ”acasă” și pentru a contribui la o mai bună și mai stabilă pace mondială”, a declarat dna Ioana Goran, bibliotecar.

Agripina Daniela Ioan, câștigătoarea categoriei Fotografii, nivel liceal, consideră că ”Omenirea întotdeauna va reprezenta tabla de șah pe care cele două elemente, pacea și razboiul, vor duce cea mai aprigă luptă. Datoria noastră este să reacționăm pozitiv la evenimentele care au loc și să tindem spre schimbare cu speranță și ambiție”.

Cei douăzeci de câștigători au fost aleși dintre cei peste 130 de elevi care și-au înscris creațiile artistice în competiție, în urma voturilor juriului format din oameni de teatru, artiști populari și specialiști în prevenirea și combaterea violenței în familie.  La evenimentul de premiere va fi vizionată sceneta ”Vreau să spun că vă iubesc!”, a elevilor de la Colegiul Agricol “Gheorghe Ionescu-Soseti”, Valea Călugărească, Prahova, câștigătorii categoriei Teatru.

Despre Fundatia Sensiblu

Fundația Sensiblu este o fundație corporativă înființată în anul 2002 de Sensiblu, cel mai mare lanț de farmacii din România. Susține femeile și copiii victime ale violenței domestice prin serviciile gratuite de consiliere socială, psihologică și juridică și cazarea în adăpostul temporar. Din anul 2002, peste 3500 de femei și copii victime ale violenței domestice au beneficiat de serviciile gratuit și peste 120 de persoane au fost găzduite în adăpost.