Fundatia Snagov va propune sa castigati competitia nationala "Sa stii mai multe, sa fii mai bun"

Snagov - 19 februarie 2013

Comunicat tip General in Administratie Publica, Arta & Entertainment, Educatie / Cultura

Fundatia Snagov cauta parteneri – scoli, licee si gradinite - alaturi de care sa se numere printre castigatorii competitiei nationale pentru programul “Sa stii mai multe, sa fii mai bun”!

La noi vietatile sunt cu adevarat vii!

La noi vietatile sunt cu adevarat vii!

Fiecare institutie de invatamant poate inscrie in competitia nationala cele mai bune proiecte din 10 domenii: Cultural, Artistic, Tehnic, Stiintific, Sportiv, Cetatenie democratica si responsabilitate sociala, Educatie pentru  sanatate si stil de viata sanatos, Educatie ecologica si protectie a mediului, Abilitati de viata, Consiliere si orientare. In urma competitiei vor fi premiate 10 unitati de invatamant, care au derulat cele mai interesante si bine realizate activitati.

Asadar, pentru saptamana 1-5 aprilie intentionam sa tintim sus! Va propunem sa intrati alaturi de Fundatia Snagov in competitia nationala a celor mai bune activitati "altfel". Am ales si dezvoltat programe cu care incercam sa obtinem un premiu pentru dvs, folosind avantajele unice ale resurselor si temelor ce pot fi abordate in Zona Snagov, pentru 3 domenii:

1) Stiintific – prin programele BIODIVERSITATE [http://www.snagov.ro/ro/Biodiversitate-Snagov-754.htm] – unde “piesele de rezistenta” sunt: Lectiile in natura la IAZ amenajat (28.000 l apa), completate de Circuitele de Explorare in PADURE si/sau MARGINE de LAC a Speciilor, Ecosistemelor si Habitatelor (2 Arii Naturale Protejate invecinate de padure si lac)

2) Educatie ecologica si protectie a mediului – prin programele ECO-CIVICA [http://www.snagov.ro/ro/Eco-Civica-Snagov-757.htm]  : actiuni de ecologizare Arie Naturala Protejata, realizare de cuiburi de pasari pentru refacerea zonelor de cuibarit din arie naturala protejata, creare “Gradini din PET”

3) Cultural / Artistic – prin atelierele CREATIVITATE si MESTESUGURI [http://www.snagov.ro/ro/Creativitate-si-Mestesuguri-Snagov-753.htm]  – unde ineditul este dat de atelierele mixte “Do it yourself” & Handmade din materiale preluate din natura.

Toate acestea pot fi completate cu CIRCUITE CULTURALE si Activitati ECO-TURISTICE (inclusiv plimbari cu vaporasul pe Lacul Snagov si cu trenuletul de vacanta prin imprejurimile Snagovului).

Zona Snagov include doua arii naturale protejate (“Lacul” si “Padurea” Snagov) aflate la doar 38 km de Bucuresti . Patru habitate principale (padure,  mlastina si doua legate de lac) si mai multe  ecosisteme gazduiesc cateva mii de specii de fauna si flora, intre care se afla circa 120 protejate si circa 40 aflate chiar in lista rosie. Detalii despre acestea pot gasi si in site-ul www.FundatiaSnagov.ro.

Venind la Snagov, veti avea ocazia sa invatati si “altfel” despre natura, despre interdependentele create intre toate vietatile (fauna si flora) si factorii de mediu, despre interactiunile din cadrul ecosistemelor si  a habitatelor.

Elevii si - de ce nu – si profesorii lor, vor putea in final sa utilizeze elementele regasite in natura in mod creativ, pentru a-si produce propriile lor suveniruri: podoabe sau obiecte care mai de care mai interesante si … traznite.

Astfel incat, la finalul unei zile petrecute la Snagov intr-o “scoala altfel” in mijlocul naturii, copiii sa stie cu adevarat mai mult si sa fie cu adevarat mai buni!

Pentru rezervarile facute in avans (respectiv semnare contract si plata avans 50%), se acorda reduceri dupa cum urmeaza: - 10%  - pana in 28 februarie  si 5% - pana in 15 martie .

In plus, primele 3 gradinite si primele 3 scoli care vor face rezervarea vor beneficia si de pret redus pentru asigurarea transportului.

Vizitati-ne la: http://www.fundatiasnagov.ro/ro/index.php?s=908   si cereti OFERTA si DETALII la:  office@fundatiasnagov.ro sau tel: 0720 SNAGOV (0720 762468)

Nu uitati! Pentru a va putea oferi cele mai bune solutii, dar si pentru a beneficia de cea mai buna oferta de pret avem nevoie sa stim CERERILE CERTE din timp.

Despre Fundatia SNAGOV

La activitatile si atelierele Fundatiei Snagov au participat in 2012 peste 600 de copii de la 11 gradinite, scoli si licee din Bucuresti si Snagov. Impresiile lor si imagini de la activitatile desfasurate gasiti la: http://www.fundatiasnagov.ro/ro/index.php?s=829
Detalii despre Fundatia Snagov gasiti aici : www.FundatiaSnagov.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-snagov/fundatia-snagov-va-propune-sa-castigati-competitia-nationala-sa-stii-mai-multe-sa-fii-mai-bun