INVITATIE * Lansare colectii istorice – Zona Snagov * 28-mai-2009

Snagov - 26 mai 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Fundatia SNAGOV si SNAGOV Tur au placerea de a va invita la deschiderea “Colectiilor Istorice – Zona Snagov” – ca noi atractii turistice locale.
Cu ocazia aniversarii 'Zilele Snagovului' organizate de Primaria Snagov, Fundatia SNAGOV si SNGAOV Tur lanseaza in premiera in data de 28-mai-2009 la sediul din Snagov Sat (casa cu stuf), 6 colectii istorice private (Vlad Tepes – Dracula, Etnografie, Traditii si Obiceiuri Locale, Snagov – Zona de Agrement si Turism, Mediu – Ecologie la Snagov, Personalitati legate de Snagov, Comunism – Ceausescu).

Colectia “Vlad Tepes – Dracula” este cea mai mare colectie la nivel national si castigatoare a circa 20 medalii din aur, argint si wermail la participarile internationale. Totodata, ea va fi una din principalele colectii reprezentate la aniversarea a 550 de ani a Bucurestiului din septembrie 2009. Detalii suplimentare despre colectia lui Vlad Tepes pot fi gasite in pagina: http://www.fundatiasnagov.ro/ro/index.php?s=713

Informatii suplimentare despre aceasta lansare si despre programul de vizitare sunt prezentate in pagina: http://www.fundatiasnagov.ro/ro/index.php?s=718.


Acest deosebit moment se va completa cu un concurs cu tema “Istorie Locala - Zona Snagov” intre 42 elevi din clasele V-VIII (cate 6 in echipa) de la cele 7 scoli locale, in data de 4-iunie-2009 la Casa de Cultura Snagov.
Temele abordate vor fi pregatite in avans si prezentate in cadrul concursului de echipele participante. Ele au la baza momente importante locale, obiective istorice, traditii locale si personalitati locale.

Informatii suplimentare despre aceasta actiune sunt prezentate in pagina: http://www.fundatiasnagov.ro/ro/index.php?s=714 unde veti gasi detalii despre agenda, mod de organizare, temele abordate de fiecare scoala, invitati, parteneri etc.

Asteptam confirmarile dvs. de participare si/sau implicare.

Despre Fundatia SNAGOV

Informatii despre alte actiuni initiate si derulate de Fundatia SNAGOV pot fi gasite in pagina: www.fundatiasnagov.ro/Evenimente
Pentru informatii suplimentare legate de cele doua evenimente va stam la dispozitie la tel/fax: 021 323 9905 sau pe email la fundatia@snagov.ro
fundatia@snagov.ro