INVITATIE Snagov: 20-21-22 august * Zilele Culturale Snagov - editia a II-a

Snagov - 10 august 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Snagov- 20-21-22 August 2009: www.FundatiaSnagov.ro si partenerii sai au placerea de a va invita in perioada 20-21-22 august 2010 (a doua editie) la o serie de evenimente: “Zilele Culturale Snagov” cu tema „Zona Snagov: Istorie locala, Rezervatie Naturala, Curiozitati interesante”.

Zona Snagov a fost si este si altceva decat suma unor exceptii negative mediatizate intensiv in ultimii 20 de ani.

Astfel, exista si o comunitate locala cu radacini si traditii milenare, cu oameni obisnuiti (sau chiar deosebiti, pe baza de valori traditionale) cu preocupari si realizari notabile.

De zona Snagov sunt legate peste o suta de personalitati bune si (ne)bune, aici este locul multor intamplari istorice, politice, culturale si religioase, cu impact si relevanta nationala si chiar regionala.

Incercam (cu resursele noastre foarte limitate) sa mutam accentul si perceptia publica de la “Snagov – ca dormitor de lux si loc de extravagante ale unei minoritati” inapoi la “Snagov – patrimoniu / bun de utilitate publica si nationala, cu o comunitate/localnici cu viata si istorie proprie, demnitate – unde deja exista si pot fi valorificate foarte multe atractii, cel putin pentru orasenii din Bucuresti si Ploiesti”.

Evenimentul se va derula la sediul Fundatiei Snagov din Snagov sat (“Casa cu Stuf”) timp de 3 zile, de vineri ora 10:00 pana duminica inclusiv (20-21-22 august 2010).
Pe parcursul celor 3 zile veti avea ocazia sa aflati cel putin 20 de noutati legate de zona Snagov si cateva moduri despre cum va puteti implica si dvs. in dezvoltarea si promovarea patrimoniului natural si cultural existent.

Vor fi prezentate cateva colectii, printre care si “Vlad Basarab Tepes” (cea mai mare colectie din lume) si care deja a fost apreciata in sapte tari printre care si in orase precum Tokyo si Washington.
Sunt pregatite cateva prezentari multi-media, proiectii de (secvente din) filme documentare, texte, poze, detalii, etc.

Evenimentul este organizat din resurse proprii (limitate – caci nu exista vre-o finantare/sponsorizare relevanta), asa incat asteptarile legate de logistica si organizare, vor fi limitate.
Noi am fi foarte bucurosi daca participantii vor fi mai mult dintre cei doritori de cunoastere, intelegere, tineret in cautare de radacini si valori / traditie.
Mult ne-am dori, ca undeva/candva, sa comunice mai mult si bine comunitatea localnicilor cu cea a noilor proprietari. Tuturor ar trebui sa le pese mai mult, de un patrimoniu care inseamna mai mult decat o cumulare de constructii si curti cu garduri inalte.
Si tot ceea ce nu ne va reusi foarte bine anul acesta, spram sa putem face mai bine la anul – si cu ajutorul dvs., a celor care vin, vad, inteleg si aleg sa se intoarca si sa contribuie.
Detaliile evenimentului sunt prezentate in pagina: http://www.fundatiasnagov.ro/ro/index.php?s=741, unde poate fi consultata si agenda detaliata (propusa) la care mai puteti contribui cu sugestii pana in data de 16-aug-2010 ora 13:00. Programul detaliat de vineri va fi respectat cat mai strict, astfel incat programul propus din zilele de sambata si duminica, poate suporta modificari in sensul ca functie de dorinta majoritatii celor prezenti, se va putea relua/prezenta aproape oricare din modulele deja prezentate vineri.

Contam pe interesul si sprjinul dvs. (ca cetateni, vizitatori, localnici, noi proprietari, elevi etc.) si mai ales pe sugestiile dvs. – pentru a decide CUM si CAT merita a fi continuat demersul initiat de membrii Fundatiei Snagov.

Dorim sa inmultim punctele de interes / atractie din Zona Snagov si sa va oferim un weekend interesant.
Daca doriti si dvs. sa contribuiti ca partener / sponsor / speaker in organizarea si derularea evenimentului va rugam sa ne comunicati, pentru a va include deja in programul evenimentului si/sau sa va transmitem detaliile aferente.

Asteptam confirmarile dvs. de participare (si/sau implicare).

Va multumim pentru parcurgerea acestui material si intelegere.

Despre Fundatia SNAGOV

Informatii despre alte actiuni initiate si derulate de Fundatia SNAGOV pot fi gasite in pagina: www.fundatiasnagov.ro/Evenimente
Pentru informatii suplimentare va stam la dispozitie la tel/fax: 021 323 9905 sau pe email la fundatia@snagov.ro.
fundatia@snagov.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-snagov/invitatie-snagov-20-21-22-august-zilele-culturale-snagov-editia-a-ii-a