La Snagov in 26 februarie*Conservarea si protejarea speciilor din zona Snagov*Concurs ecologic

Snagov - 19 februarie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

In fiecare an in data de 2 februarie se sarbatoreste pe plan mondial “Ziua Internationala a Zonelor Umede”. In zona Snagov acest eveniment tinde sa devina o traditie, el fiind la a III-a editie si va avea loc in data de 26-februarie-2008, ora 10:00. Actiunea va fi organizata de catre Fundatia SNAGOV si Custodele Ariei Naturale Protejate “Lacul Snagov” si este conceputa sub forma unui concurs cu tema “Conservarea si protejarea speciilor din zona Snagov”. Ea sprijina conservarea biodiversitatii din zona Snagov si contribuie la cresterea gradului de constientizare a elevilor de la 7 scoli locale privind protectia mediului si comportamentul prietenos pentru mediu.

Elevii claselor V–VIII de la 7 unitati de invatamant locale (Liceul „Mihail Kogalniceanu” Snagov; Scoala nr.2 „Mihai Eminescu” Ghermanesti; Scoala nr.1 Gruiu; Scoala Nr.3 Silistea Snagovului; Scoala Nr.1 Ciolpani; Scoala nr.1 „Constantin Baicoianu” Tancabesti si Scoala nr. 2 Lipia) se vor confrunta intr-o competitie interactiva, pe echipe de cate 5, ce consta in:
1)prezentarea unei specii din zona Snagov (anuntata in avans pentru care vor pregati si un dosar)
2)completarea unui rebus cu termeni de specialitate (biologie, mediu, fauna si flora, interdependente)
3)realizarea unui desen al unei specii (comunicata pe loc)

Invitati:
Pe parcursul concursului elevii vor fi incurajati de catre profesorii coordonatori de la scolile mentionate si de catre alti invitati cu rol important in sustinerea, sprijinirea si dezvoltarea unor astfel de actiuni educative de constientizare privind protejarea mediului inconjurator. Printre acestia se numara: Inspectoratul Scolar Ilfov, Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National a Judetului Ilfov, Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Bucuresti – Ilfov, Agentia pentru Protectia Mediului Ilfov, Garda Nationala de Mediu, Ocolul Silvic Snagov, Societatea Ornitologica Romana etc.

Informatii suplimentare despre aceasta actiune (editia a III-a) sunt prezentate in pagina: http://www.fundatiasnagov.ro/ro/index.php?s=688, unde va invitam sa gasiti informatii despre modul de organizare, agenda evenimentului, invitati si sponsori.

Sponsorizari:
Pentru ca totul sa iasa perfect iar elevii participanti sa ramana cu o amintire placuta despre participarea la aceasta actiune si pentru ai putea valoriza mai bine, Fundatia SNAGOV ar aprecia sa contribuiti si dvs. cu sponsorizari in produse care sa completeze premiile/cadourile pentru echipele participante.
Detalii despre premiile si sponsorizarile anterioare pot fi gasite in pagina: http://www.fundatiasnagov.ro/ro/index.php?s=565 iar pentru lista beneficiilor propuse in pagina: http://www.fundatiasnagov.ro/ro/documente.php la categoria Sponsorizari.

Despre Fundatia SNAGOV

Editiile anterioare:
Informatii despre editiile anterioare pot fi gasite in paginile:
- Editia I-a (2007): http://www.snagov.ro/ro/index.php?s=563
- Editia a II-a (2008): http://www.fundatiasnagov.ro/ro/index.php?s=562
Pentru informatii suplimentare nu ezitati sa ne contactati la adresa de email: fundatia@snagov.ro sau tel/fax: 021 323 9905. Persoana de contact: Andreea Zoica.
fundatia@snagov.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-snagov/la-snagov-in-26-februarieconservarea-si-protejarea-speciilor-din-zona-snagovconcurs-ecologic