Comunicat de presa al Fundatiei Snagov

Snagov - 4 ianuarie 2016

Comunicat tip General in ONG

Cititi reteta folosita de cei care vor sa construiasca in prezent in paduri.
Si comparati cu propunerea legislativa (aflata in discutii) - chiar de sarbatori (caci asa "se face" pe la noi) ...
Oare cati parlamentari si "sefi" trans-partinici or avea loturi in cele circa 1000 ha de padure de la Snagov ?
Daca un teren de 2000mp, intra de de 5 ori intr-un hectar, la 1000 ha, rezulta circa 5000 de VIP-uri ...

Comunicat de presa al Fundatiei Snagov
 Incercam sa pastram Zona Snagov: verde, linistita, cu biodiversitatea naturala. Pentru binele comunitatii si relansarea eco-turismului.

Fundatia Snagov

„Zbaterile” parlamentare legate de paduri din aceste zile sunt corelate si cu:

1) MIZA imobiliara de la Snagov din care fac parte cei 1000 ha de padure, padure „uitata” intre anii 1998-2000 de Comisia care trebuia sa fundamenteze anexa Legii 5/2000 cu toate ariile naturale protejate din Romania. Comisie care nu a luat in considerare HCM 894/1952 (ce aloca suprafata de 1147,7 ha de padure si lac Rezervatiei Naturale Complexe Snagov) si care a redus si pastrat doar circa 9% din intreaga suprafata de padure, adica 10 ha in loc de 970,7 ha de padure (pentru Aria Naturala Protejata “Padurea Snagov” si 100 ha in loc de 180 ha, pentru Aria Naturala “Lacul Snagov”);

2) Presiunile initiate de Fundatia Snagov (care este si Custode voluntar al Ariei Naturale Protejate Lacul Snagov). Ultimele actiuni concrete ale Fundatiei sunt:

21) aparitia Comunicatului de Presa din 25 nov 2015 emis de Fundatia Snagov

22) depunerea PETITIEI la un set de 6 autoritati centrale, semnata de peste 3000 de persoane in octombrie 2015

23) fundamentarea existentei a 228 specii protejate si rare in Zona Snagov conform Legii 5/2000, specii protejate – monitorizate de cercetatori in ultimi 80+ de ani, (si nu doar circa 6 specii “de care stia” Ministerul Mediului). Confirmarile cercetatorilor justifica, de fapt, extinderea ariei naturale protejate din Zona Snagov;

Nota: despre aceste presiuni, gasiti toate detaliile necesare accesand site-ul comunicatedepresa.ro, din luna noiembrie 2015.

3) existenta mai multor ilegalitati imobiliare in Zona Snagov (fara documentatii urbanistice si/sau foarte diferit fata de aprobarile primite, destufizari si defrisari ilegale);

4) existenta a peste 40 de plangeri penale legate de infractiuni si abuzuri (in ultimii ani) - la care Garda de Mediu nu a avut reactii (deloc sau total nerelevante – caci mereu infractorii, de fapt, si-au continuat distrugerile de patrimoniu natural protejat);

IATA si UNA din “REȚETELE” de obtinere de terenuri (paduri) (si) la Snagov si mai ales, adevarata miza, care in prezent este prioritatea ”conducatorilor” (via parlamentari): CUM SA SE ASIGURE CA VOR PUTEA TAIA PADURILE.

Pas 1a: ai (ori cumperi) un teren cu padure, undeva in Romania [de regula - unde pretul este cel mai mic]

Pas 1b: Ca "mare investitor" si "om de afaceri roman" ce esti, cumperi drepturi litigioase (adica de la proprietari carora statul roman nu le face dreptate de multi ani si vand la un pret de 1:5 -> 1:10 fata pretul pietei, drepturile de recuperate. Apoi, iti contactezi "prietenii" din "sistem" care iti confirmasera ca sigur (pe tine!) te "ajuta" ...

Pas 2: contactezi un grup infractional (din politica => ROMSILVA etc) si negociezi "termenii" si conditiile "ajutorului" si "prieteniei"

Pas 3, cu variante:

3a: soliciti un schimb de paduri, adica sa iei padure "mai aproape de casa" (domiciliu - Bucuresti), la schimb cu padurea “ta” din judetul X.

3b: soliciti sa "ti se restituie" padurea, "mai aproape de casa" (domiciliu). Caci copacii cresc la fel in toata tara si un expert silvic care sa confirme suprafete, specii de arbori si echivalenta de masa lemnoasa, se gaseste usor.

Pas 4: ROMSILVA "te iubeste" si chiar ia in considerare (numai) cererea ta (de cetatean cu “prieteni”). Astfel, ROMSILVA gaseste “brusc”, "ceva" padure "disponibila", chiar la Snagov! Unde, intre 1998-2000, un alt grup infractional, creaza (artificial si ilegal) un "plus de padure" de circa 1000 ha, prin reducerea (ilegala) a Rezervatiei Naturale Complexe Snagov (infiintata in baza HCM 894/1952) de la 1147,70 ha padure si lac la numai 110 ha rezervatie naturala. Asadar, ti se face o "repartizare" (doar tie - ca un norocos ce esti), chiar in padurea Snagov. Si probabil ti se recomanda sa fii foarte discret, caci (inca) mai sunt cateva loturi disponibile. Dar si pentru a nu atrage atentia poporului asupra concentrarii de "norocosi" si a asemanarilor (a lucrurilor in comun) pe care toti acesti norocosi il pot avea ...

Pas 5 (unde se poate urma o varianta sau o combinatie a acestora):

5a: vinzi (repede) "norocul" altui "prieten" (tot) discret. Dar find SNAGOV, la un pret de cateva ori (ori zeci de ori) mai mare, decat pretul pietei din restul Romaniei.

5b: tai gradual din copacii de pe terenul tau, cu “ajutorul” silvicilor (de la nivel local ori central), mizand pe faptul ca nimeni nu face poze, nu numara, nu va putea sa faca dovada diferentelor … Si te-ai putea mereu scuza cu “asa a fost dintotdeauna”). Nota: dar de fapt poze exista (Google Earth dar si localnici / voluntari etc)

5c: primesti ajutor (tot) de la ROMSILVA. Care face evaluari si documentatii de (planificari de) taieri in padurile (in cauza). Si prezinta in documentatii de cateva ori mai putini copaci si mai subtiri. (Si in nici un caz – seculari ori monumente alte naturii, asa cum la Snagov erau cel putin 3000 pana in 2005-2008). Fapt care asigura si o diferenta “favorabila” (la taieri – comercializari) dar si un referential mult mai mic, pentru orice ulterioare “discutii”, “negocieri” si taieri ale ultimilor copaci de pe terenurile, menite in fond (pe termen lung) sa devina terenuri de constructii

5d: folosesti “portita” legala facuta anterior de alti parlamentari (aceeasi nomenclatura): Si anume, ca poti defrisezi maxim 200mp/proprietate,daca faci dovada ca ai cultivat “la loc” in alta parte (dar cat mai departe, unde pretul terenului este cat mai mic). Astfel ca daca (de fapt) daca vrei sa contruiesti o vila in padure cu amprenta la sol de 800mp, iti vei imparti terenul in 4 loturi (cu coduri cadastrale diferite), pentru ca fiecare lot dinstinct, iti permite defrisari de cate 200mp/lot. Urmezi procedurile si prezinti (pana in final) 4 proiecte distincte de cabane de vanatoare, ori spatii turistice etc, care intamplator sunt toate grupate in coltul care de fapt le reuneste intr-o constructie (conectata/alipita) si care formeaza vila mare, cu 800mp la sol (dorita de fapt - de la bun inceput). SI iata, ca ai rezolvat “problema”. Respecti “forma” dar iar ai pacalit “fondul” problemei. Si este si legal … Ce daca (iar) minti ca faci o locatie publica? Zici asa dar de fapt vei tine poarta inchisa. Pentru ca (deja) a “tinut” cu SAPARD (fonduri UE) prin care s-au construit cateva mii de astfel de locatii (vile) si din care doar cateva procente mai sunt in prezent, cu acces public (cu adevarat).

Plus (tentativa) BONUS in decembrie 2015! Parlamentarii (reteaua de “prieteni”) - forteaza o noua lege. Aceasta cu dreptul de taiere a 50% din padurea, indiferent de suprafata acesteia. De ce? Pentru ca (de fapt) procedura cu 200m/proprietate este indelungata, costisitoare si de fapt prea complicata! Deci hai sa o facem mai “simpla”!

Re: (legatura dintre) Parlamentarii care vor drept de taiere a 50% din padurile pe care le detin ... (si in padurile de la Snagov) „Zbaterile” parlamentare legate de paduri din aceste zile sunt corelate si cu:

21) aparitia Comunicatului de Presa din 25 nov 2015 emis de Fundatia Snagov

Pas 3, cu variante:

Pas 5 (unde se poate urma o varianta sau o combinatie a acestora):

Despre Fundatia SNAGOV

www.FundatiaSnagov.ro
Custode al Ariei Naturale Protejate "Lacul Snagov" 2560 (prin conventia de custodie cu MMAP)
Ne ocupam de PATRIMONIUL NATURAL si PATRIMONIUL CULTURAL al zonei Snagov
Contact: custode@FundatiaSnagov.ro * Tel: 0730097505 * Fax: 0372005110

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-snagov/re-legatura-dintre-parlamentarii-care-vor-drept-de-taiere-a-50-din-padurile-pe-care-le-detin-si-in-padurile-de-la-snagov