Finanţatorii internaţionali strâng rândurile în jurul tinerilor

BUCURESTI - 4 februarie 2009

Comunicat tip General in Social

Fundaţia Tineri pentru Tineri (TpT) va continua în 2009 programele ce au ca scop pregătirea tinerilor pentru provocările ce îi aşteaptă odată cu adolescenţa. Activităţile constau în sesiuni desfăşurate în şcoală şi în afara şcolii, în 12 judeţe ale ţării şi au la bază programele Educaţie pentru Viaţa de Familie (EVF) şi Comunicare pentru Schimbarea Comportamentului (BCC).

Finanţatorii internaţionali strâng rândurile în jurul tinerilor

Peste 25.000 de elevi au beneficiat de EVF şi BCC, în 2008, cu sprijinul a 360 de voluntari – educatori peer, fiind abordate teme de autocunoaştere, comunicare, clarificarea valorilor, infecţii cu transmitere sexuală (ITS), HIV/ SIDA, anatomie şi fiziologie, sarcină, contracepţie, rolurile sexelor şi prevenirea consumului de droguri.
În paralel, TpT derulează activităţi de prevenire a ITS şi HIV/SIDA în afara şcolii ajungând la aproximativ 65.000 de tineri în 2008. Şi dacă la acest număr se adaugă rezultatele campaniei „Ai grijă să nu te arzi!” din Costineşti (60.000), putem afirma că finanţatorii internaţionali au strâns rândurile anul trecut în jurul programelor destinate sănătăţii tinerilor, TpT triplând volumul activităţilor de educare şi responsabilizare.
Coerenţa şi complexitatea programelor, ca şi entuziasmul tinerilor voluntari atrag sprijinul mai multor finanţatori, precum: Fondul ONU pentru Populaţie, Fondul Global de Combatere HIV/ SIDA, TBC şi Malariei – prin UMP-FG, Ministerul Sănătăţii – şi Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune administrat de ANPCDEFP în România.
Costurile per beneficiar ale activităţilor derulate de TpT au fost 4,37 USD (în şcoală) şi 1,67 USD1 (în afara şcolii), având o eficienţă în schimbarea comportamentului de 76,7% , respectiv 52-61% . Toate acestea în condiţiile în care costul unui avort este de 30,2 USD, iar al tratării sifilisului, spre exemplu, de 14,5 USD.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-tineri-pentru-tineri/finantatorii-internationali-strang-randurile-in-jurul-tinerilor