Lansare campanie: Povesti de trezit tinerii

BUCURESTI - 1 aprilie 2009

Comunicat tip General in Social

„A fost odata...” - asa incep bunicii povestile de odinioara. Tot cu „a fost odata...” isi incep si voluntarii Tineri pentru Tineri povestile pentru cei de varsta lor. Limbajul este asemanator, doar mesajul este diferit. Sunt „Povesti pentru trezit tinerii”.

Fundatia Tineri pentru Tineri lanseaza campania „Povesti de trezit tinerii” impreuna cu noua versiune a website-ului www.y4y.ro. Campania se adreseaza tinerilor din Bucuresti si isi propune sa promoveze informatii corecte si comportamente responsabile prin metode nonformale: graffiti si internet.
Astfel, au fost realizate 42 de graffiti-uri pe asfalt, in licee, care prezinta imagini din povestile traditionale. Pe website se afla o serie de povesti realizate de voluntari, corespunzatoare desenelor, care imbina traditionalul cu actualitatea subiectelor abordate: HIV/ SIDA, discriminare, migratie, demografie, droguri, infectii cu transmitere sexuala, sarcina.
Aceasta campanie va fi continuata prin derularea programelor „Educatie pentru Viata de Familie” si „Comunicare pentru Schimbarea Comportamentului” in liceele din Bucuresti si alte 11 judete: Ilfov, Dambovita, Maramures, Timis, Constanta, Iasi, Vaslui, Botosani, Teleorman, Mehedinti si Tulcea.
Actiunea este o initiativa a voluntarilor Tineri pentru Tineri si face parte din proiectul „Educatie nonformala pentru tinerii din Bucuresti” finantat de Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune, administrat in Romania de ANPCDEFP.
Asadar, va puteti aduce aminte de basmele copilariei in liceele bucurestene.

Despre Fundatia Tineri pentru Tineri

Fundaţia Tineri pentru Tineri este o organizaţie naţională, neguvernamentală, independentă, apolitică, non-profit, bazată pe voluntariat, creată în anul 1991 cu scopul de a se implica în problematica socială a tinerilor din România. În prezent Fundaţia Tineri pentru Tineri îşi desfăşoară programele în Bucureşti şi în alte 11 judeţe din ţară: Dâmboviţa, Maramureş, Iaşi, Vaslui, Botoşani, Ilfov, Tulcea, Mehedinţi, Teleorman, Constanţa, Timiş.
Mihai Diaconiuc – Coordonator Proiecte
Tel: 0741.231.013