Ateliere de creatie inedite la standul Fundatiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei de la KIDEX

Locul desfasurarii: Bucuresti

Organizator: Fundatia Dan Voiculescu

In perioada 19 -22 martie 2009, Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei va participa in calitate de partener principal, la ediţia de primavara a Targului pentru copii Kidex si va organiza la standul sau ateliere de creatie pentru copii, in cadrul carora mesteri populari ii vor initia pe cei mici in tainele mestesugurilor traditionale.

Partener traditional al acestui eveniment, Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei va fi prezenta la aceasta editie a targului cu un program special si cu numeroase surprize pentru copii.
In cadrul campaniei de educatie a tinerei generatii pentru promovarea traditiei autentice romanesti pe care o desfasoara, fundatia prin intermediul Clubului de Excelenta, va organiza la KIDEX ateliere practice de creatie pentru copii. In cadrul acestora, copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 15 ani vor avea posibilitatea de a fi chiar ei autorii unor obiecte traditionale romanesti, precum oale din lut, oua incondeiate de Paste, diferite obiecte brodate si papusi impletite.
Vor veni sa ii invete pe copii, urmatorii mesteri populari: Olimpia Dimitru (mester olar), Corina Anuta (broderie), Ana Ponta (impletituri papusi), Elena Jelescu si Maria Broscaru (pictori).
Cele mai reusite obiecte realizate vor fi premiate in cadrul concursului «Coloreaza pentru iepuras».

Tot în cadrul KIDEX, membrii Clubului de Excelență Dan Voiculescu au pregătit pentru vizitatorii târgului momente artistice, susținute de grupul vocal “Steluțele Europei”. Spectacolele se vor desfasura pe scena amplasată în Pavilionul Central, in incinta Complexului Expozitional Romexpo.

Printre surprizele si premiile pe care organizatorii KIDEX le-au pregatit pentru mamici, tatici, bone si bunici, si in special pentru cei mici se numara:
*Tombola bebelusului
*Tombola Frumusetii – mamicile au sansa de a castiga 100 de cupoane constand intr-o sedinta gratuita de coafura & manichiura;
*Foto-chic - in laboratorul profesionist de la KIDEX, se vor realiza fotografii gratuite … la minut, cu cele mai haioase zambete ale copiilor care vin sa viziteze KIDEX;
*Spectacole, scenete si o multime de ghidusii prezentate pe scena KIDEX;
*Surprize: clovni, face-painting, jucarii, dulciuri si baloane;
*Spatii de joaca – un adevarat paradis de joaca pentru cei mici;
*Spatii de alaptare, amenajate cu mare grija pentru tinerele mamici.
Şi pentru a încuraja spiritul competitiv al tuturor vizitatorilor, organizatorii au pus la cale 3 concursuri năstruşnice: unul pentru pitici, unul pentru mămici cu burtici şi, evident, unul pentru tătici.
* Cea mai haioasa poza din burtica – este un concurs dedicat viitoarelor mamici si celor mai nostime ecografii.
* Maratonul carucioarelor – este o competitie organizata special pentru taticii spirituali, gata de joaca si dornici sa castige un carucior.
* Dansez pentru... KIDEX! Organizatorii, au pregatit cadouri pe masura micutilor dansatori.
Participantii au ocazia de a castiga zilnic 25 de cupoane, constand intr-o sedinta de dans gratuita.
Asadar, Fundaţia Dan Voiculescu Dezvoltarea României invită toți părinții, bunicii, și în special copiii, în zilele de 19-20-21-22 martie 2009, în cadrul Complexului Expoziţional Romexpo – in Pavilionul Central să se bucure de distractia de la KIDEX si de ofertele speciale.

Program de vizitare:
Joi, Vineri, Sâmbătă între orele 10:00 – 19:00
Dumincă între orele 10:00 – 18:00


Biroul de Presă și Relații cu Publicul
Tel. 021.335 45 05
Tel./Fax 0762.233.114

Site: www.fudv.ro

Despre FUNDATIA DAN VOICULESCU

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este o organizație non–profit, non-guvernamentală și non-politică, înființată în anul 1990 de către profesorul Dan Voiculescu. Organizația are sediul în Bucuresti, iar activitatea pe care o desfășoară are un caracter național. Fundatia Dan Voiculescu este afiliata European Council for the High Ability (http://www.echa.info/) si World Council for Gifted and Talented Children (https://world-gifted.org/).

Participare: Intrare libera