Clubul de Excelenta Dan Voiculescu sarbatoreste pe 19 noiembrie Ziua Cercetatorului si a Proiectantului

Locul desfasurarii: Bucuresti

Organizator: Fundatia pentru Dezvoltarea Romaniei Dan Voiculescu

Miercuri, 19 noiembrie 2008, Clubul de Excelenta Dan Voiculescu va marca Ziua Cercetatorului si a Proiectantului printr-o vizita organizata pentru 30 de elevi olimpici, la expozitia « Leonardo da Vinci-Inventiile unui geniu ».
Pentru a marca Ziua Cercetatorului si Proiectantului, 30 de olimpici din Bucuresti vor vizita miercuri, 19 noiembrie 2008, incepand cu orele 16.00, la expozitia «Leonardo da Vinci-Inventiile unui geniu», deschisa in foaierul Teatrului National de Opereta «Ion Dacian». Cu aceasta ocazie, elevilor li se vor prezenta cele 50 de modele ale invenţiilor proiectate în urmă cu 500 de ani de Leonardo Da Vinci, grupate în cinci categorii: maşini de război, maşini hidraulice, maşini pentru zbor, maşini pentru construcţii şi maşini pentru manufacturare. Modelele, realizate din lemn, reproduc fidel schiţele şi proiectele originale, acestea nefiind realizate în timpul vieţii inventatorului.
In partea a doua a vizitei, olimpicii vor participa la o dezbatere cu inventatorul Justin Capra, o personalitate care şi-a dedicat întreaga viaţa cercetării. Justin Capra le va impartasi, cu aceasta ocazie tinerilor, o parte din experienta acumulata de-a lungul anilor, in calitate de autor al unui lung sir de inventii printre care se numara primul dispozitiv individual de zbor, 72 de prototipuri de autoturisme cu consum infim, 7 aparate de zbor şi 15 aparate neconvenţionale.


Anca Andreea Popa
PR Manager
0762.233.114
Biroul de Presa si Relatii cu Publicul
Tel./Fax 021.335 45 05;

Despre FUNDATIA DAN VOICULESCU

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este o organizație non–profit, non-guvernamentală și non-politică, înființată în anul 1990 de către profesorul Dan Voiculescu. Organizația are sediul în Bucuresti, iar activitatea pe care o desfășoară are un caracter național. Fundatia Dan Voiculescu este afiliata European Council for the High Ability (http://www.echa.info/) si World Council for Gifted and Talented Children (https://world-gifted.org/).

Participare: Intrare libera