Concurs de proiecte pentru ONG-uri

Locul desfasurarii: Bucuresti

Organizator: Fudatia Dan Voiculescu

Concurs de proiecte pentru ONG-uri

229 de proiecte au fost inscrise in concursul pentru ONG-uri, lansat de Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei.

La inceputul lunii decembrie 2009, Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei a lansat o provocare pentru ONG-uri: un concurs de proiecte. Domeniile vizate au fost: protectia mediului, educatie, arta, cultura si social.
Criteriile de evaluare care vor fi avute in vedere se refera la: impactul proiectului asupra revenirii la scara valorilor in societatea romaneasca, elementele de originalitate, implicarea cat mai multor categorii din comunitate in derularea proiectului, gradul de aplicabilitate si conectarea la problemele cu care se confrunta societatea romaneasca.
Primele trei proiecte, care vor indeplini cel mai bine conditiile fixate de organizatori, urmeaza a fi finantate si derulate in parteneriat cu Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei.
Interesul crescut al organizatiilor pentru acest concurs a fost demonstrat de numarul mare de proiecte inscrise: 229. Astfel, ONG-uri din toata tara, cele mai multe din Iasi, Timisoara, Cluj si Bucuresti au trimis pana pe 1 martie propunerile lor. S-au inscris in concurs asociatii mici sau mari, din mediul rural sau urban, cu profile de activitate diferite.
Problematica sociala si educatia sunt domeniile avute in vedere de cele mai multe dintre proiectele primite.

“Ne bucuram de numarul mare de aplicatii primite pentru acest concurs destinat ONG-urilor din Romania si le multumim pentru increderea acordata. Cele mai multe dintre acestea sunt proiecte valoroase, care pot contribui la dezvoltarea societatii in care traim. In plus, fata de criteriile mentionate, in evaluarea acestora va conta si gradul de eficienta al proiectelor propuse.” a precizat Trisi Cristea, director de programe in cadrul Fundatiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei.

Lista completa a asociatiilor si numele proiectelor inscrise in concurs, precum si termenii in care acesta s-a desfasurat, pot fi gasite pe www.fudv.ro sectiunea Proiecte ONG.Biroul de Presa si Relatii cu Publicul
0755.042.116

Despre FUNDATIA DAN VOICULESCU

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este o organizație non–profit, non-guvernamentală și non-politică, înființată în anul 1990 de către profesorul Dan Voiculescu. Organizația are sediul în Bucuresti, iar activitatea pe care o desfășoară are un caracter național. Fundatia Dan Voiculescu este afiliata European Council for the High Ability (http://www.echa.info/) si World Council for Gifted and Talented Children (https://world-gifted.org/).

Participare: Intrare libera