Cornel Amariei – Inventator la 16 ani, membru al Clubului de Excelență Dan Voiculescu

BUCURESTI - 21 ianuarie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

De curând, Cornel Amariei, unul dintre tinerii talentati care fac parte din Clubul de Excelență Dan Voiculescu, ne-a prezentat noua sa invenţie: aparatul care detectează alcoolul din organism şi poluarea din aer.

Medaliat internaţional la concursuri şi olimpiade de robotică şi de IT, membru al departamentului de Informatică din cadrul Clubului de Excelenţă Dan Voiculescu, la numai 16 ani, Cornel Amariei a realizat mai multe invenţii printre care: roboți care pot urmări persoane şi pot găsi victime în caz de cutremur, roboţi care merg pe linie, roboţi de viteză, iar în prezent, lucrează la un robot pentru persoanele cu dizabilităţi.

Primul său robot, inventat la numai 13 ani, a fost confecţionat din componentele jucăriilor vechi şi urmărea obiectele luminoase. Abia la liceu, tânărul a realizat un robot de spionaj cu care a putut participa la trei concursuri internaţionale unde pentru talentul lui a obtinut, de fiecare data, marele premiu.
Si nu s-a oprit aici! Cornel Amariei a luat medalia de aur la Olimpiada internationala de IT&C în 2009, la Ankara, medalia de aur la concursul internaţional de proiecte informatice INFOMATRIX 2009 in Bucuresti, medalia de aur la olimpiada internationala de proiecte informatice ICPO 2008, din Turkmenistan, medalia bronz la concursul international de robotica pt seniori RobotChallenge in 2009 la Viena şi lista ar putea continua.

Şi cu toate acestea Cornel Amariei este un tânăr ca oricare altul, pasionat nu doar de robotică şi programare IT, ci şi de chitară, înot, polo, sau artă fotografică reuşind de fiecare dată, fiecare hobby al său să-l transforme într-o performanţă.

Iar pentru viitor, Cornel îşi propune aşa cum chiar el o spune, să participe la toate concursurile sau olimpiadele care se organizează, să cunoască tot ce se poate în domeniile preferate, să descopere cât mai mult şi să poată construi roboţi cu aplicaţii utile în cât mai multe domenii.

Mai multe detalii despre premiile si diplomele obţinute de Cornel Amariei si fotografii cu inventiile acestuia, pot fi gasite pe www.fudv.ro.

Despre Fundatia Dan Voiculescu

www.fudv.ro
Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei
Anca Andreea Popa
0755.042.116
office@fudv.ro