Dan Voiculescu la un hamburger cu studentii

Locul desfasurarii: Bucuresti

Organizator: Fundatia pentru Dezvoltarea Romaniei

Marti, 14 octombrie 2008, Dan Voiculescu a avut o intalnire cu 15 tineri, studenti in Bucuresti, care locuiesc in caminul Stoian Militaru, din sectorul 4, pentru a discuta despre problemele tinerilor.

Din dorinta de a fi cat mai aproape de problemele tinerilor si de a gasi o rezolvare a acestora, Dan Voiculescu a participat marti, 14 octombrie 2008, la o intalnire informala cu ei, in interiorul unui Mall din Bucuresti. Participantii sunt studenti la stat ai Universitatii Bucuresti, care locuiesc in caminul Stoian Militaru, din sectorul 4.

Atmosfera informala a favorizat abordarea unor subiecte precum: problema locurilor si a conditiilor din camine, a burselor, gasirea unui loc de munca si lipsa unei indrumari referitoare la incadrarea pe piata muncii, dupa terminarea facultatii.

Pentru multe dintre aceste probleme, Dan Voiculescu a gasit si solutii, printre acestea aflandu-se si acordarea de consiliere pentru orientarea carierei, care va fi oferita prin intermediul Clubului de Excelenta Dan Voiculescu. De asemenea, Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei se va implica in continuare in rezolvarea problemelor tinerilor, prin realizarea sau colaborarea in cadrul unor proiecte precum Targul de joburi JOBfest, care va fi organizat in perioada 06-07 noiembrie 2008, la Cercul Militar.

La intalnire au participat si reprezentanti ai Primariei sectorului 4, primarul Cristian Popescu Piedone si viceprimarul Alexandru Popescu.

Dan Voiculescu s-a implicat si cu alte ocazii in actiuni destinate rezolvarii problemelor cu care se confrunta generatia tanara, prin intermediul unor proiecte derulate de fundatia al carui presedinte fondator este. Printre acestea se numara: Targul de Internship-uri online – INTERNSHIP2008, Targul de joburi JOBfest, Bucuria de a fi propriul tau stapan- un proiect prin intermediul caruia este finantata cea mai buna idee antreprenoriala, sau Clubul de Excelenta Dan Voiculescu care ofera sprijin copiilor si tinerilor talentati, cu rezultate deosebite in diferite domenii de activitate. In cadrul proiectului „Scoala Voiculescu” au fost organizate in perioada februarie- iunie 2008, cursuri de leadership managerial si organizational care au oferit participantilor oportunitatea de a-si infiinta propriile afaceri sau organizatii civice.
Biroul de Presă și Relații cu Publicul
Tel. 021.335 45 05
Tel./Fax 0762.233.114

Despre FUNDATIA DAN VOICULESCU

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este o organizație non–profit, non-guvernamentală și non-politică, înființată în anul 1990 de către profesorul Dan Voiculescu. Organizația are sediul în Bucuresti, iar activitatea pe care o desfășoară are un caracter național. Fundatia Dan Voiculescu este afiliata European Council for the High Ability (http://www.echa.info/) si World Council for Gifted and Talented Children (https://world-gifted.org/).

Participare: Intrare libera