Dinastia valorilor romanesti

Locul desfasurarii: Bucuresti

Organizator: Fundatia Dan Voiculescu

Dinastia valorilor romanesti

Romania inseamna oamenii si valorile romanesti.
Desi provin din diferite perioade si domenii, marile personalitati, fara de care Romania ar fi aratat altfel astazi, raman adevaratele valori romanesti.

De ce? Din aceasta nevoie, am initiat un proiect prin care vrem sa aducem in mijlocul urbanului, printre copii, tineri, adulti sau batrani imaginea marilor personalitati care si-au pus amprenta asupra dezvoltarii societatii romanesti, de-a lungul timpului. Prezentat sub forma unui concept inedit, proiectul “Dinastia Valorilor Romanesti” va reuni 76 busturi care aduc in zilele noastre unele dintre cele mai importante constiinte romanesti.

Parcul “Dinastia Valorilor Romanesti” este conceput ca un loc de relaxare si totodata ca un loc de desfasurare a unor activitati educative.

Tinerii ne-au spus cum ar trebui sa arate!
In prima faza a proiectului am organizat un concurs “Tanar arhitect caut proiect”, la care am invitat tinerii studenti sau absolventi ai facultatilor de profil sa-si prezinte propria viziune despre cum ar trebui sa arate un loc destinat valorilor romanesti. Cel mai bun proiect a fost rasplatit cu 1.000 euro si va prinde viata in Parcul Tineretului din Bucuresti.


Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei
0755.042.116
tel./fax 031.425.58.83

Despre FUNDATIA DAN VOICULESCU

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este o organizație non–profit, non-guvernamentală și non-politică, înființată în anul 1990 de către profesorul Dan Voiculescu. Organizația are sediul în Bucuresti, iar activitatea pe care o desfășoară are un caracter național. Fundatia Dan Voiculescu este afiliata European Council for the High Ability (http://www.echa.info/) si World Council for Gifted and Talented Children (https://world-gifted.org/).

Participare: Intrare libera