Elevii Liceului de muzica George Enescu au ingenuncheat Italia

Locul desfasurarii: BucurestiBucurseti

Organizator: Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei

Trei elevi ai Liceului de Muzica George Enescu au participat la sfarsitul octombrie la cea de-a XVI-a editie a prestigiosului concurs international de muzica « Cortemilia – Premio Vittoria Caffa Righetti » desfasurat in Italia. Participarea la concurs a celor trei violonisti, castigatori a trei premii I, dintre care doua absolute, a fost posibila cu sprijinul Fundatiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei.
Mircea Alexandru Dumitrescu, Elisa Mitrofan si Daniela Ioana Tudor sunt trei dintre cei cinci membri ai delegatiei care a reprezentat Romania la cea de-a XVI-a editie a concursului international de muzica instrumentala « Cortemilia – Premio Vittoria Caffa Righetti ». In concurs s-au inscris 139 de tineri artisti celebri, provenind de pe 5 continente, din tari ca Letonia, Germania, Rusia, Japonia, Rusia, Coreea, Romania si Italia. Cei mai multi dintre acestia au provenit din Italia – 99 de participanti, urmati de Romania – 5 membri, Rusia si Coreea.
Romania a fost reprezentata anul acesta pentru a prima data la acest prestigios eveniment care reuneste tineri talentati si a castigat alaturi de toata aprecierea juriului format din mari nume ale muzicii internationale ca Pietro Borgonovo, Lidia Beccaria, Luigi Giachino, Giulio Laguzzi, Marc Sole-Leris (Francia), Marlaena Kessick (USA), si multe premii: un premiul III, un premiu II si patru premii I, dintre care doua absolute.
Astfel, cinci copii au castigat sase premii ! Ajunsi in finala, printre cei mai buni, elevii romani au fost nevoiti sa concureze intre ei. In acest timp, ziare italiene precum Il Giornale sau La Republica se intrebau cum « copiii romani au un sunet atat de frumos ».
Special, pentru tinerii romani au fost organizate doua recitaluri la Santa Marguerita, in apropierea cunoscutei statiuni Porto Fino, si unul in Camogli, in cadrul unui festival destinat restaurarii Oratoriului Santa Caterina - un edificiu cultural si istoric.
Cei cinci elevi, pregatiti de doamna profesoara Olivia Papa si acompaniati de doamna corepetitor Ilea Smaranda, se pregatesc la sfarsitul lunii noiembrie sa plece in Hamburg, Germania, unde vor sustine un concert cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, eveniment organizat de Consulatul Onorific Roman.
In spatele acestor copii talentati se afla pe langa profesorii coordonatori Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei, care le-a acordat sprijinul necesar deplasarii si participarii la concursuri, asa cum o face si pentru alti peste 400 de tineri, toti membri ai Clubului de Excelenta Dan Voiculescu.

Anca Andreea Popa
PR Manager
0762.233.114
Biroul de Presa si Relatii cu Publicul
Tel./Fax 021.335 45 05;

Despre FUNDATIA DAN VOICULESCU

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este o organizație non–profit, non-guvernamentală și non-politică, înființată în anul 1990 de către profesorul Dan Voiculescu. Organizația are sediul în Bucuresti, iar activitatea pe care o desfășoară are un caracter național. Fundatia Dan Voiculescu este afiliata European Council for the High Ability (http://www.echa.info/) si World Council for Gifted and Talented Children (https://world-gifted.org/).

Participare: Intrare libera