Finala „Dezbate România”

Locul desfasurarii: Clubul Diplomatic

Organizator: Fundatia Dan Voiculescu

 Finala „Dezbate România”

Joi, 9 decembrie, începând cu ora 13:00, la Clubul Diplomatic , are loc finala primei ediții a concursului de dezbateri intitulat “Dezbate România”, organizat de Fundaţia Dan Voiculescu și Societatea Civilă pentru Educaţie şi Informatizare.

Timp de patru săptămâni, studenți de la opt facultăți din România şi-au confruntat argumentele și retorica. „Reprezintă emigrarea o soluție pentru tinerii din România?”, „În România anului 2010, există personalităţi care pot constitui modele de urmat pentru tânăra generaţie?”,“Valorile tradiţionale mai au loc în societatea modernă?”, "Este valoarea mai importantă decât notorietatea?" sunt temele pe marginea cărora membrii echipelor participante și-au expus și susținut părerile, organizate conform rigorilor unui concurs de acest tip, în pro și contra.

Argumentele tinerilor au fost, de fiecare dată, punctate de un juriu din care au făcut parte: Lucian Mândruță –realizator tv, Florin Chilian – cantautor, Corneliu Cojocaru – director de comunicare BCR, Mihai Morar – realizator radio și tv, Victor Ciutacu – jurnalist, Daniel O. Bejan – scriitor, Trisi Cristea – director FDVDR, Ramona Bratu – marketing și PR Radio Zu. Echipele care vor participa în finală sunt echipa “Equilibrium”, formată din studenți de la Facultatea de Drept şi echipa “Tinerii Jurnalişti” de la Facultatea de Jurnalism, ambele din cadrul Universității București. Acestea au obţinut, în confruntările anterioare, cele mai mari punctaje: 459, respectiv 469.

                Pentru a crește gradul de dificultate al competiției, cei 10 studenți calificați în finala concursului vor dezbate două teme: cea dintâi - “Capital românesc vs globalizare” și una la prima vedere care va fi anunțată în cadrul evenimentului. Și de această dată, juriul dezbaterii finale va fi format din personalități specializate în domeniul comunicării și formatori de opinie, precum Lucian Mândruţă - realizator tv, Ilie Șerbănescu – analist economic, Florin Chilian – cantautor, Daniel O. Bejan – scriitor.

                Echipa câştigătoare va intra în posesia marelui premiu, constând în 1000 de euro şi un consistent pachet de cărţi. Cei mai buni dintre participanţi, care s-au remarcat de-a lungul etapelor anterioare, vor fi invitaţi în emisiunea „Nimic important”, realizată de Lucian Mândruţă şi difuzată de postul de televiziune Antena 2.            

                Participanții la concursul de dezbateri „Dezbate România” au primit și o provocare venită din partea parlamentarilor: o dezbatere la Palatul Parlamentului, între o echipă formată din studenți și un grup de parlamentari, după regulile concursului “Dezbate România”, la o dată ce urmează a fi stabilită.

 

 “DEZBATE ROMÂNIA ” este un proiect iniţiat și susținut de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României şi Societatea Civilă pentru Educaţie şi Informatizare, în parteneriat cu: Asociaţiei Studenţilor la Jurnalism  şi Comunicare.

Despre FUNDATIA DAN VOICULESCU

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este o organizație non–profit, non-guvernamentală și non-politică, înființată în anul 1990 de către profesorul Dan Voiculescu. Organizația are sediul în Bucuresti, iar activitatea pe care o desfășoară are un caracter național. Fundatia Dan Voiculescu este afiliata European Council for the High Ability (http://www.echa.info/) si World Council for Gifted and Talented Children (https://world-gifted.org/).

Confirmare pana la data: 8 decembrie 2010

Participare: Intrare libera