„Micuțul Paganini” s-a întors cu noi premii

BUCURESTI - 5 august 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Mircea Dumitrescu, tânărul violonist de doar 12 ani, supranumit „micuțul Paganini”, membru al Clubului de Excelență al Fundației Dan Voiculescu, s-a întors de la două concursuri internaționale de muzică, desfășurate în Italia cu patru premii I, dintre care două absolute.

„Micuțul Paganini” s-a întors cu noi premii

Mircea Dumitrescu este considerat un geniu al viorii, un copil care la 12 ani a reușit să impresioneze cu talentul lui o lume întreagă. Tânărul violonist a participat, de curând, împreună cu alți trei elevi ai Liceului „George Enescu”, la două concursuri internaționale în Italia, Festivalul italian „Alice bel Colle” ediția a IX-a și Concursul Internațional de Vioară „Giovanni Talenti - Rovere d’Oro” din San Bartolomeo ediția a XXV-a, la ambele obținând 4 premii întâi, la secțiunile vioară și muzică de cameră.
A intrat în concurs alături de tineri din toată lumea și a reușit să câștige, de fiecare dată, aprecierea juriului și marele premiul la categoria la care el a concurat. A interpretat lucrări ale lui Felix Mendelsshon, Antonio Vivaldi, Giuseppe Tartini dar și ale preferatului său, Niccolò Paganini și de fiecare dată, sunetul viorii tânărului violinist a impresionat atât publicul, cât și reprezentanții juriului.
Astfel, Mircea a fost apreciat și răsplătit de două jurii diferite, cu maximul de puncte și marele premiu – premiul I absolut în fiecare dintre cele două concursuri.
În Italia, dupa reprezentațiile avute, Mircea Dumitrescu a fost supranumit și „briliantul serii”. Printre cei care au apreciat talentul „micuțului Paganini” din România a fost și celebrul pianist, Walter Krafft, directorul Conservatorului “Richard Strauss” și al Münchener Musikseminar, care impresionat fiind de talentul tânărului violinist, i-a adresat invitația de a participa ca solist, în luna octombrie a acestui an, la un festival organizat și susținut de către Filarmonica din München.
Pentru succesul avut și premiile importante obținute, tânărul a avut șansa și onoarea de a susține un recital împreună cu renumita orchestră „Clasica Filarmonica Armonia” din Alexandria, care numără nu mai puțin de 50 de instrumentiști.
Fundația Dan Voiculescu este, din 2008, alături de acest “copil minune”. Mircea Dumitrescu beneficiază de întreg suportul necesar dezvoltării talentului său, prin programul de burse și prin asigurarea fondurilor necesare participării la concursurile internaționale de profil.
În total, 12 premii întai, dintre care patru absolute au fost obținute de patru copii români, pregătiți de prof Olivia Papă, la cele două concursuri internaționale din Italia. Printre ei s-a aflat și Mircea Dumitrescu.

Despre Fundatia Dan Voiculescu

www.fudv.ro
Anca Andreea Popa
PR&Press Manager
mobil phone+40 755 04 21 16
phone/fax +40 314 25 58 84
e-mail: anca.popa.press@gmail.com;
office@fudv.ro